Tips

Drainage tuin

Het is voor een tuin belangrijk dat het regenwater goed afgevoerd kan worden. Grond waar te veel water blijft liggen is geen goede groeiplaats. Doordat er te veel water op het grondoppervlak aanwezig is, is er te weinig ruimte voor lucht. Zowel bodembacteriën als plantwortels hebben lucht nodig om te kunnen leven. Zorgt u daarom voor een goede drainage in uw tuin, zodat het overtollige regenwater goed afgevoerd kan worden en uw tuin geen gevaar loopt.

Het najaar en de winter; de ideale periodes voor tuinaanleg

Toen mijn schoonvader ruim 50 jaar geleden ons hoveniersbedrijf startte, waren de herfst en de winter de seizoenen bij uitstek om een tuin aan te leggen. Hij vertelt nog regelmatig verhalen over planten die uitsluitend met kluit of kale wortels leverbaar waren. 50 jaar later lijkt bij veel mensen het idee te leven dat je een tuin alleen in het voorjaar en de zomer aan kunt leggen. Dat is niet zo. Er zijn juist een aantal voordelen als de tuinaanleg van uw nieuwe tuin in de winter plaatsvindt.

Eenvoudig een tuinmuur plaatsen

Het is nu eenvoudig om een gestuct ogende tuinmuur in uw tuin te plaatsen. Metselen hoeft niet meer. Er zijn nu kant-en-klare tuinmuren verkrijgbaar van polyester, ze ogen zeer massief en zijn van zeer strek materiaal dat jaren meegaat. Hieronder leest u de voordelen van een polyester tuinmuur en ziet u foto's van een onlangs door ons geplaatste muur

16 Tips voor de aanleg van uw tuin

Bij het tuinontwerp en de tuinaanleg van uw nieuwe droomtuin is er werkelijk een overweldigende keuze aan allerlei elementen die in de tuin kunnen worden toegepast. De elementen waarmee uw tuin wordt aangelegd, zijn bepalend voor de sfeer die ontstaat. De juiste keuze van de elementen is dus heel belangrijk. Maar behalve de sfeer van de elementen zitten aan de verschillende toepassingen ook praktische voor- en nadelen die van belang zijn als u samen met uw tuinontwerper een keuze maakt tussen bv. een terras van natuursteen of betontegels, wel of geen vijver en welke planten u wilt toepassen. Het gaat ons vanzelfsprekend niet lukken om alle mogelijke elementen te bespreken. Maar we hopen dat we u met onderstaande 16 tips een heel eind op weg kunnen helpen.

Uw bedrijfstuin die het juiste imago uitstraalt

Straalt uw bedrijf de juiste professionaliteit uit, maar uw bedrijfstuin blijft achter? Wij denken graag met u mee om uw werkomgeving zo goed mogelijk in te richten. Wij realiseren een tuin die aansluit wat uw bedrijf uitstraalt en wat uw imago is.

Kosten Tuinaanleg

Wat zijn de kosten van tuinaanleg? Deze vraag krijgen wij regelmatig als mensen, die zich aan het oriënteren zijn op de aanleg van hun nieuwe tuin, bij ons informeren naar de mogelijkheden. Een hele terechte vraag natuurlijk. Want wat je niet wilt is dat er een prachtig tuinontwerp gemaakt wordt van uw nieuwe droomtuin, maar dat de bijbehorende offerte voor de tuinaanleg niet strookt met het budget dat u voor ogen heeft.

Wel of geen vijver?

Een vijver is niet zo handig in combinatie met kleine kinderen. Als je toch graag een vijver wil, dan kan daar in het ontwerp al wel rekening met gehouden worden door bijvoorbeeld nu voor een gazon te kiezen en het gazon als de kinderen ouder zijn te vervangen door een vijver.

Tips Voor Tuinontwerp En Tuinaanleg Van Een Duurzame Tuin

Tuinontwerp of tuinaanleg van een duurzame tuin of duurzame elementen in de tuin is soms simpeler en voor de hand liggender dan u zou denken. Door eenvoudig rekening te houden met de materialen die u toepast komt u al een heel eind. En het hoeft beslist niet altijd duurder te zijn. Hieronder vindt u een aantal tips die uw nieuwe tuin een stuk duurzamer maken.