Over ons

Historie

Meer dan 150 jaar geleden had Grard de Greef, de oom van onze opa Antoon Donkers al een boerenbedrijf op onze locatie aan het Rullen in Nuenen. Eén van de getuigen uit die tijd is een perenboom die nog altijd naast de boerderijwoning staat. Grard was een typische Brabantse boer uit die tijd met een aantal stallen aan huis waarin een paar koeien, varkens en kippen werden gehouden. Om het land te bewerken gebruikte hij een trekpaard. Grard en zijn vrouw Leentje hadden geen kinderen. Zoals het in die tijd wel vaker gebruikelijk was, trok één van de kinderen van een broer of zus bij hen in en erfde later de boerderij. Onze opa was de gelukkige en woonde met veel plezier bij zijn oom en tante. Nadat Antoon trouwde met Cornelia van Berlo werd een groot gezien van elf kinderen gesticht. Het boerenbedrijf werd voortgezet. Antoon werkte op het land en Cornelia zorgde voor het huishouden en de grote moestuin.

Hun dochter Corry trouwde met Bert Gevers. Bert begon in 1964 bij zijn ouderlijk huis, ook een boerderij, aan de Beekstraat als één van de eersten in Nuenen met zijn hoveniersbedrijf. Tuinen waren zijn passie. Op zijn bakfiets ging hij op pad om tuinen aan te leggen en onderhouden. Begin jaren ’70 verhuisde hij en Corry naar de huidige locatie van ons bedrijf aan het Rullen in Nuenen: Antoon Donkers wilde stoppen met zijn boerenbedrijf, maar had geen opvolgers. Bert greep deze kans aan om op deze locatie zijn hoveniersbedrijf op te bouwen.

In de loop van de jaren werd van alles gedaan wat met planten te maken heeft: kweken, thuisverkopen en aanplanten bij de klanten thuis. Maar basis is altijd het aanleggen en onderhouden van tuinen geweest, de passie van Bert. Deze passie voor tuinen gaf hij door aan zijn kinderen. Bart en Maurice en schoonzoon Peter richten zich sinds zij in 2005 het bedrijf overnamen volledig op het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van tuinen.

Onze manier van werken

In de meer dan 50 jaar dat ons bedrijf bestaat staat één ding voorop ‘Blije mensen buiten’: de klanten laten genieten van hun tuinen door het ze zo gemakkelijk mogelijk te maken. De basis is natuurlijk het vakwerk dat we leveren als we een tuin aanleggen of onderhouden. Een tuin die past bij onze klant, bij zijn levensstijl, levensfase, smaak, voorkeuren en budget.

En het gemak zit hem er vooral in de service die we verlenen, al jarenlang: gaat iets niet helemaal zoals van tevoren bedacht, dan lossen we dit snel op. We doen bijvoorbeeld nooit moeilijk als er een aantal planten dood gaan in een tuin die we hebben aangelegd. Deze vervangen we zonder meerkosten, ook al heeft de aanleg al een aantal jaren geleden plaatsgevonden.

Sinds 2017 is onze serviceverlening naar een nog hoger niveau getild door 10 jaar service en garantie te verlenen op de tuinen die we aanleggen, volgens De Garantietuin. We ondersteunen onze klanten met periodieke servicebezoeken bij het onderhoud van hun aangelegde tuinen en bieden 10 jaar garantie, zonder gedoe en discussie. Zodat onze klanten jarenlang zorgeloos kunnen genieten van hun tuin.

Onze cultuur

‘Blije mensen buiten’, dat staat bij ons voorop.

Blije klanten, daar worden wij vrolijk van. Het draait bij ons om gemak en genieten voor onze klanten. We willen onze klant verrassen. Daar zijn we met z’n allen elke dag mee bezig.

En blije medewerkers. Die blij worden van de mooie tuinen die wij maken, en die er blij van worden hoe we onderling met elkaar omgaan.

Om dit voor elkaar te krijgen werken wij volgens een aantal kernwaarden: vertrouwen om eigen verantwoordelijkheid te nemen, door superservice een WOW-effect creëren, plezier en enthousiasme in het werk en een echt en eerlijk familiebedrijf.

Vertrouwen om eigen verantwoordelijkheid te nemen

Als je elkaar vertrouwt durf je initiatief en verantwoordelijkheid te nemen. Zo regelen onze hoveniers alles zelf als ze een tuin aanleggen. Ook fijn voor onze klant, want als even net iets anders moet dan is afgesproken, is dit samen met de hovenier die het werk doet zo geregeld.

Door superservice een WOW-effect creëren

Voor ons betekent service verlenen meer dan alleen je afspraken nakomen en een project vlekkeloos laten verlopen. Het betekent net dat stapje extra zetten, waardoor de klant verrast wordt en een WOW gevoel krijgt.

Plezier en enthousiasme in het werk

Een lach op je gezicht (ook als het even niet loopt zoals het zou moeten), elkaar regelmatig een complimentje geven. Klinkt allemaal zo vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Wij doen het. En we brengen hiermee ons enthousiasme en onze passie voor tuinen over op onze klanten.

Een echt en eerlijk familiebedrijf

Als familie help je elkaar, toon je interesse in elkaar en kijk je hoe je samen beter kan worden. Dat doen we ook binnen het familiebedrijf van Het Rullen. We gaan eerlijk om met klanten en collega’s. Ontmoet ons team.

Vacatures

Regelmatig zijn er vacatures binnen ons bedrijf. Klik hier om het vacature-overzicht te bekijken.

Erkend leerbedrijf

Ons bedrijf is een erkend leerbedrijf.  We vinden het leuk om stagiairs met passie voor het hoveniersvak te helpen om zich verder te ontwikkelen in dit mooie vak.
Zoek je een stageplaats? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

De eerste stap naar uw nieuwe droomtuin?

We helpen u graag bij het realiseren van uw nieuwe droomtuin. Zet meteen de eerste stap en maak een afspraak.

Peter van Straalen
Bart Gevers

Afspraak maken