Landelijke tuin - Het Rullen Hoveniers - Laat u inspireren

Een tuin met een groot gazon en weelderige borders. Dat is kenmerkend voor een landelijke tuin. Uw tuin aan laten sluiten op het omliggende landschap is zeker aan te raden zodat u kunt genieten van een mooi uitzicht in de omgeving. Heeft u uitzicht op het bos? Kijk voor het ontwerpen van uw tuin goed naar het uitzicht vanuit het huis en zorg dat uw tuin daarop aansluit. Zo wordt uw tuin een mooi geheel en lijkt uw tuin groter.

Kenmerken van een landelijke tuin

Een landelijke tuin wordt gekenmerkt door een bepaalde stijl van beplanting, verharding en opbouw. Door het gebruik van de juiste elementen is deze tuinstijl ideaal voor mensen die graag dicht bij de natuur leven. Door het vele groen wordt er in een landelijke tuin optimaal genoten van het buitenleven. De tuin zal dieren aantrekken zoals: kikkers, egels, vogels en vlinders.

Beplanting

Bij een landelijke tuin horen doorkijkjes. Hierdoor krijgt u een spannend effect. Door gebruik te maken van kenmerkende beplanting zoals hortensia’s en beukenhagen wordt een speciale sfeer gecreëerd. Daarnaast worden plantensoorten als berken en fruitbomen vaak gebruikt.

Een landelijke tuin is over het algemeen heel kleurrijk. U kunt gebruik maken van struiken die uitbundig bloeien. Ook wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van bloeiende plantenborders en siergrassen.

Verharding

Voorbeelden van mooie materialen voor de verharding in uw tuin zijn:

  • Grind
  • Split
  • Gebakken klinkers
  • Oud-Hollandse Schellevis tegels

Opbouw van een landelijke tuin

Gezelligheid is een belangrijk aspect van een tuin in landelijke stijl. Door verschillende zitplaatsen te creëren op bepalende plekken in de tuin kun je zorgen voor een mooi, ruimtelijk en landelijk tuinontwerp. Denk bij de keuze voor deze zitplaatsen aan aspecten als zonlicht, schaduw, rust en uitzicht. Deze verschillende zitplaatsen kunnen met elkaar verbonden worden door bijvoorbeeld een slingerend pad, wat bijdraagt aan de landelijke uitstraling. Het is gebruikelijk om een natuurlijke overgang te creëren van landschap naar tuin.

Andere elementen in een landelijke tuin kunnen een vijver of een houten terrasoverkapping zijn.

Creëer uw eigen landelijke tuin

Bent u benieuwd of een tuin in landelijke stijl bij u past? Onze specialisten helpen u graag op weg met uw ontwerp, aanleg en onderhoud. Neem contact op en laat u inspireren.

Landelijke bostuin in De Kempen

12 juli 2018

Het Rullen Hoveniers komt graag eens bij u langs Wij komen graag vrijblijvend bij u langs om alle mogelijkheden en ideeën over...

Tuin in Nuenen met landelijk ontwerp

24 oktober 2015

Het Rullen Hoveniers komt graag eens bij u langs Wij komen graag vrijblijvend bij u langs om alle mogelijkheden en ideeën over uw tuin te...

Landelijke bostuin Son

24 oktober 2015

Het Rullen Hoveniers komt graag eens bij u langs Wij komen graag vrijblijvend bij u langs om alle mogelijkheden en ideeën over...

Moderne bostuin Son

24 oktober 2015

Het Rullen Hoveniers komt graag eens bij u langs Wij komen graag vrijblijvend bij u langs om alle mogelijkheden en ideeën over uw tuin...

Voorbeeldtuinen Bostuin

15 mei 2014

              Voorbeeldtuinen van onderhoudsvriendelijke tuinen waarvan wij de tuinaanleg...