Landelijke tuin | Het Rullen Hoveniers - Tuinen met karakter

Een tuin met een groot gazon en weelderige borders. Dat is kenmerkend voor een landelijke tuin. Uw tuin aan laten sluiten op het omliggende landschap is zeker aan te raden zodat u kunt genieten van een mooi uitzicht in de omgeving. Heeft u uitzicht op het bos? Kijk voor het ontwerpen van uw tuin goed naar het uitzicht vanuit het huis en zorg dat uw tuin daarop aansluit. Zo wordt uw tuin een mooi geheel en lijkt uw tuin groter.

Kenmerken van een landelijke tuin

Een landelijke tuin wordt gekenmerkt door een bepaalde stijl van beplanting, verharding en opbouw. Door het gebruik van de juiste elementen is deze tuinstijl ideaal voor mensen die graag dicht bij de natuur leven. Door het vele groen wordt er in een landelijke tuin optimaal genoten van het buitenleven. De tuin zal dieren aantrekken zoals: kikkers, egels, vogels en vlinders.

Beplanting

Bij een landelijke tuin horen doorkijkjes. Hierdoor krijgt u een spannend effect. Door gebruik te maken van kenmerkende beplanting zoals hortensia’s en beukenhagen wordt een speciale sfeer gecreëerd. Daarnaast worden plantensoorten als berken en fruitbomen vaak gebruikt.

Een landelijke tuin is over het algemeen heel kleurrijk. U kunt gebruik maken van struiken die uitbundig bloeien. Ook wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van bloeiende plantenborders en siergrassen.

Verharding

Voorbeelden van mooie materialen voor de verharding in uw tuin zijn:

  • Grind
  • Split
  • Gebakken klinkers
  • Oud-Hollandse Schellevis tegels

Opbouw van een landelijke tuin

Gezelligheid is een belangrijk aspect van een tuin in landelijke stijl. Door verschillende zitplaatsen te creëren op bepalende plekken in de tuin kun je zorgen voor een mooi, ruimtelijk en landelijk tuinontwerp. Denk bij de keuze voor deze zitplaatsen aan aspecten als zonlicht, schaduw, rust en uitzicht. Deze verschillende zitplaatsen kunnen met elkaar verbonden worden door bijvoorbeeld een slingerend pad, wat bijdraagt aan de landelijke uitstraling. Het is gebruikelijk om een natuurlijke overgang te creëren van landschap naar tuin.

Andere elementen in een landelijke tuin kunnen een vijver of een houten terrasoverkapping zijn.

Creëer uw eigen landelijke tuin

Bent u benieuwd of een tuin in landelijke stijl bij u past? Onze specialisten helpen u graag op weg met uw ontwerp, aanleg en onderhoud. Neem contact op en laat u inspireren.

Landelijke bostuin in De Kempen

Stijl en klasse. In deze landelijke tuin komt u volledig tot rust. Heerlijk genieten en ontspannen op het grote leefterras of een verfrissende duik nemen in het zwembad. Wat wilt u nog meer? De grote groepen siergrassen en vaste planten, het strakke gazon en het bos op de achtergrond geven deze bostuin de perfecte uitstraling.

Tuin in Nuenen met landelijk ontwerp

Bekijk de schitterende foto's van een landelijke tuin die wij in Nuenen hebben aangelegd.

Landelijke bostuin Son

In Son hebben we een landelijke bostuin gecreëerd. De tuin heeft een natuurlijk uitstraling de goed aansluit bij de omgeving. De borders en het gazon zijn ruim van opzet. Het zwembad is gesitueerd bij de woning en omgeven door een ruim terras van betontegels.

Moderne bostuin Son

Bij een strakke villa hoort natuurlijk een strakke tuin. De bosrijke omgeving zorgde ervoor dat dit deze woning uitgebreid is met een moderne tuin. Water, veel groen en verschillende zitjes zorgt voor een overzichtelijke en toch knusse tuin die perfect bij het vele groen rondom.

Voorbeeldtuinen Bostuin