Algemeen onderhoud | Het Rullen Hoveniers - Tuinen met karakter

Onderhoud van de bestrating in uw tuin

Om de bestrating in uw tuin, zoals uw terras en de paden, mooi en schoon te houden, is er soms wat onderhoud nodig. Als u onderstaande onderhoudsadviezen voor de bestrating in uw tuin opvolgt, dan kunt u er jarenlang van genieten

Drainage tuin

Het is voor een tuin belangrijk dat het regenwater goed afgevoerd kan worden. Grond waar te veel water blijft liggen is geen goede groeiplaats. Doordat er te veel water op het grondoppervlak aanwezig is, is er te weinig ruimte voor lucht. Zowel bodembacteriën als plantwortels hebben lucht nodig om te kunnen leven. Zorgt u daarom voor een goede drainage in uw tuin, zodat het overtollige regenwater goed afgevoerd kan worden en uw tuin geen gevaar loopt.

Uw planten beschermen tegen de vorst

Het is weer winter in Nederland en dat betekent dat het koud is en regelmatig kan vriezen. Deze vorst kan van invloed zijn op de planten in uw tuin. Het verschilt echter per plant of er maatregelen genomen moeten worden om de plant te beschermen.

Eerste nachtvorst is voor planten geen probleem

Elk jaar in oktober of november komt de eerste nachtvorst weer om de hoek kijken. Een teken dat we richting winter gaan. Wat betekent deze nachtvorst voor de planten in uw tuin en voor nieuwe aanplant?

Najaarsbeurt van de tuin

Het najaar is het ideale moment om uw tuin een goede onderhoudsbeurt te geven. Wit u weten welke werkzaamheden uitgevoerd kunnen worden? We leggen u graag uit wat wij tijdens het herfstonderhoud voor werk verrichten.

Tuin winterklaar maken

Tijdens het winterklaar maken van de tuin kunnen wij verschillende werkzaamheden uitvoeren:

  1. Planten bemesten winter
  2. Gras bemesten winter
  3. Snoeien winter
  4. Blad opruimen (of niet)
  5. Overige werkzaamheden

Aanleg en onderhoud van een beregeningsinstallatie in de tuin

De planten en het gazon in uw tuin hebben in droge periodes extra water nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Met automatische beregening in de tuin stelt u eenvoudig een beregeningsprogramma in en heeft u geen omkijken naar het watergeven. In deze blog leest u hoe u een beregeningsinstallatie aanlegt en onderhoudt.

Voorkom dat jonge aanplant dood gaat door het extreme weer

Het slechte weer van afgelopen juni kan van invloed zijn op de groei van jonge aanplant. Vooral de zware regenval heeft de planten geen goed gedaan. Heeft u het afgelopen voor nieuwe planten uw de tuin gezet? Dan is het nu tijd om actie te ondernemen

45 tips voor het onderhouden van uw tuin

Deze tips voor tuinonderhoud gaan over alle onderdelen van de tuin en helpen u bij het onderhoud van uw tuin. Want weet u dat het goed onderhouden van uw tuin nodig is om er optimaal van te kunnen genieten. Zo vindt u tips over het onderhoud van de planten in uw tuin, uw gazon, de vijver, de verharding, uw tuinmeubilair en houten vlonders.

Planten water geven bij hoge temperaturen

In een droge zomerperiode met hoge temperaturen verdient het water geven van de planten in uw tuin extra aandacht. Vooral jonge aanplant en planten die in bloembakken staan, zijn gevoelig voor uitdroging. Te vaak water geven is niet goed, maar doe het wel op tijd