Tuinaanleg

De tuinaanleg van uw tuin voor een heerlijk buitenleven, helemaal toegespitst op uw specifieke wensen en mogelijkheden. Dat is onze passie en daar gaan wij voor.

Op basis van uw persoonlijke tuinontwerp leggen onze vakkundige hoveniers uw droomtuin aan. Uw tuin wordt helemaal ingericht zoals we in het tuinontwerp met elkaar hebben afgesproken.

Het aanleggen van uw tuin bestaat uit een aantal onderdelen. Denk hierbij aan grondwerk, bestrating, bouwkundige elementen, beplanting en gazon.

Tijdens de aanleg overleggen onze hoveniers geregeld met u over de voortgang. Ze vinden het leuk om u op de hoogte te houden van hun vorderingen. En soms lopen dingen net iets anders dan we vooraf samen bedacht hebben. In goed overleg met onze hoveniers vindt u altijd een oplossing.

Vanzelfsprekend wordt uw nieuwe tuin onderhoudsvriendelijk aangelegd. Uw tuin gaat bovendien lang mee. Wij gebruiken bij de tuinaanleg duurzame materialen. U kunt ervan op aan dat wij alleen kwaliteit leveren.
 

Stap 1. Tuinaanleg

Opschoonwerk

Om uw nieuwe tuin te kunnen aanleggen, moet uw oude tuin eerst worden afgebroken. Wij noemen dit het ‘opschonen van de tuin’. Wij breken de oude verharding op, steken het oude gazon af en breken oude elementen in de tuin – zoals een oude muur, vijver of pergola – af. Benieuwd wat we nog meer doen tijdens deze stap? Lees hier meer over opschoonwerk en grondwerk.

Stap 2. Tuinaanleg

Verharding

Nadat het grondwerk is uitgevoerd, starten wij met de aanleg van de verharding in uw tuin. Deze fase neemt vaak de meeste tijd in beslag. Of u nu hebt gekozen voor een klinker- of tegelverharding, voor beton of keramisch, onze hoveniers zorgen dat het terras, waarop u straks heerlijk van de zon kunt genieten, strak wordt aangelegd. Lees hier meer over verhardingen.

Stap 3. Tuinaanleg

Bouwkundige Tuinelementen

Als u bijvoorbeeld voor een terrasoverkapping, vijver of vlonder in uw tuin heeft gekozen, dan worden deze tuinelementen in deze fase van de tuinaanleg gerealiseerd. Andere tuinelementen kunnen zijn: een pergola, tuinmuur, zwemvijver of zwembad. Lees hier meer over bouwkundige tuinelementen.

Stap 4. Tuinaanleg

Beplanting en gazon

Uw nieuwe tuin is bijna klaar. Het is nu tijd voor de finishing touch: het aanplanten van uw tuin. De planten in uw tuin zorgen er straks voor dat u echt kunt genieten van uw tuin. Voordat wij de planten in uw tuin zetten, bemesten wij de ondergrond. Hiervoor gebruiken wij alleen organische meststoffen. Omdat de meeste planten in pot gekweekt worden, kunnen wij de plantwerkzaamheden ieder seizoen uitvoeren, dus ook in de zomer. Alleen voor het aanplanten van hagen en bepaalde typen bomen moet het blad gevallen zijn. Indien wij uw tuin in de zomer aanleggen, komen wij hiervoor in het najaar nog even terug. Afhankelijk van uw keuze leggen wij het gazon aan met graszoden of zaaien wij het gazon in. Een gazon van kunstgras is ook een mogelijkheid. Lees hier meer over beplanting en gazon.

Stap 5. Tuinaanleg

Oplevering

De aanleg van uw nieuwe tuin is afgerond. Nu kunt u zorgeloos gaan genieten! Nadat de aanleg van uw droomtuin is afgerond, komen wij uw tuin opleveren. In een opleveringsgesprek lopen wij samen met u door uw nieuwe tuin. We geven u een aantal leaflets met tips en adviezen op maat voor het onderhoud van de tuin.
U kunt nu heerlijk genieten van uw nieuwe tuin!

Veelgestelde vragen

Tuinaanleg

Lichten jullie de buren in als jullie starten met de aanleg van de tuin?

Op de dag dat we starten met onze werkzaamheden doen onze hoveniers een briefje bij uw buren in de bus waarin we aangeven dat we uw tuin gaan aanleggen. In het briefje geven we aan dat we de overlast zoveel mogelijk proberen te beperken. Ook staan onze contactgegevens op het briefje, zodat uw buren contact met ons kunnen opnemen als ze eventueel hinder ondervinden van onze werkzaamheden. Dit komt in de praktijk bijna nooit voor.

Wat kost de aanleg van een nieuwe tuin?

Elke tuin is maatwerk. Om een indicatie te geven van de kosten van uw nieuwe tuin, is het nodig om globaal te weten wat uw wensen zijn. Dit bespreken we in een vrijblijvend gesprek. Aan de hand van uw wensen maken we een kostenindicatie en weet u globaal wat de aanleg van uw nieuwe gaat kosten.

Hoe lang duurt de aanleg van een nieuwe tuin?

Dit hangt af van de grootte van de tuin en de elementen die in de tuin voorkomen. U kunt zich waarschijnlijk wel voorstellen dat het aanleggen van een gazon heel wat sneller gaat dan het plaatsen van een terrasoverkapping of het aanleggen van een vijver.

Met sommige tuinen zijn onze hoveniers 1 tot 2 weken bezig, maar er zijn ook grote, complexe tuinen waar we wel 3 maanden aan werken.

Werken jullie met vakmensen?

Wij werken met teams van hoveniers, waarvan minstens één van de teamleden vakbekwaam hovenier is met ervaring in het aanleggen van tuinen.

Hoe laat beginnen jullie hoveniers met werken?

Afhankelijk van het seizoen starten onze hoveniers hun werkdag ergens tussen 7.00 en 8.00 uur. Bij de start van de werkzaamheden geven wij altijd van tevoren aan hoe laat u onze hoveniers kunt verwachten.

Hebben we een vast aanspreekpunt tijdens de tuinaanleg?

Over het algemeen werken wij in teams van twee hoveniers, waarvan één hovenier het aanspreekpunt voor u is. Onze hoveniers zullen dit duidelijk met u bespreken bij de start van de werkzaamheden.

Hoe doen jullie de oplevering van de tuinaanleg?

Nadat de tuinaanleg is afgerond komen wij de tuin opleveren. Tijdens de oplevering van de tuin vragen we naar uw ervaringen tijdens de aanleg. Ook ontvangt u van onze diverse onderhoudstips voor het bemesten en snoeien van de planten, afgestemd op uw tuin. En we geven u informatie over onze verdere serviceverlening.

“Goede vakmensen die netjes werken. Het eindresultaat is nog mooier geworden dan verwacht!”

Klanttevredenheidscijfer: 9,5 – De heer en mevrouw Strijbosch, Eindhoven

Wij komen vrijblijvend bij u langs voor een tuinaanleg

In een vrijblijvend oriëntatiegesprek kunnen we de mogelijkheden en ideeën over uw moderne tuin bespreken. In dit eerste gesprek kunnen we u al een globale indicatie geven van de kosten voor de aanleg van uw nieuwe tuin. U kunt een vrijblijvende afspraak maken door het contactformulier in te vullen. Binnen één werkdag nemen wij contact met u op om een afspraak in te plannen.

  • Tuin

Onderhoud

  • Het Rullen

Service & garantie

Telefoon icoon Neem contact op