Tuinideeën

Hieronder vindt u een overzicht van vele stijlen en type tuinen waar wij de laatste jaren aan hebben gewerkt. Klik gerust eens rond op zoek naar inspiratie. Alle tuinen zijn ontworpen en aangelegd door het Rullen hoveniers.

Tuinideeën exact naar uw wensen?

Heeft u vragen of kunnen we u ergens bij helpen? Onze specialisten en tuinarchitecten zitten voor u klaar.

Presentatie van een tuinontwerp: hoe wij u uw nieuwe tuin laten beleven

De realisatie van uw nieuwe droomtuin start bij het maken van een tuinontwerp. Wij laten u bij de presentatie van uw nieuwe tuin uw tuin al echt virtueel 'beleven'. Alsof u al door uw nieuwe tuin loopt. Hoe we dat doen, leest u hieronder.

Kleine tuin met plonsbad in Eindhoven

In het Vonderkwartier in Eindhoven hebben wij een kleine stadstuin ontworpen en aangelegd. Bijzonder aan deze tuin is het plonsbad en de buitenkeuken. Hierdoor hebben we het ultieme vakantiegevoel in eigen tuin gecreëerd.

Met een groene tuin overlast door hoosbuien verminderen

We hebben de laatste weken last van hoosbuien met veel regen. Het gevolg van deze hoosbuien is dat er in onze regio met name gisteren veel wateroverlast was. De foto's in de krant en op social media van ondergelopen straten en tuinen in onder andere Geldrop, Asten, Heeze en Valkenswaard spraken boekdelen. Erg vervelend als je hiermee geconfronteerd wordt. Een groene tuin met veel borders kan helpen om deze overlast te verminderen.

GeoCeramica: keramische terrastegel met veel voordelen

Sinds enkele maanden is er een nieuwe soort terrastegel op de markt, waarover wij heel enthousiast zijn. Het is de GeoCeramica tegel van MBI. Deze tegel combineert een keramische tegel met een betonnen ondergrond. Hierdoor is de tegel gemakkelijker en dus voordeliger te verwerken dan de klassieke keramische tegel, terwijl de stijlvolle Italiaanse 'look' van de keramische tegel blijft. Wij zijn enthousiast over deze nieuwe tegel.Meer voordelen van de GeoCeramica tegel leest u hieronder.

30 Tips voor een klimaatbestendige tuin

Klimaatverandering zorgt voor meer regen, meer extreme neerslag, minder regendagen, meer droogte en hogere temperaturen. Veel neerslag kan bijvoorbeeld zorgen voor meer wateroverlast, plasvorming, wortelrot en groene aanslag. Weinig neerslag zorgt weer voor verdrogende planten. Als u uw tuin gaat aanleggen kunt u onderstaande 30 tips gebruiken voor de aanleg van een klimaatbestendige tuin

Tuintrends 2016

Jaarlijks wordt onderzoek gedaan naar de waardetrends en stijltrends in de tuinbeleving in Nederland. Deze tuintrends kunnen een waardevolle inspiratie zijn voor het tuinontwerp of de tuinaanleg van een al dan niet tijdloze tuin. Voor 2016 zijn drie tuintrends te ontdekken.

De levende tuin

In een levende tuin kun je de natuur zien, voelen, horen, ruiken en proeven. Rondom je eigen huis wordt het fijner en gezonder voor jezelf, kinderen en dieren. Wat een beetje groen met mensen en dieren doet, is van onschatbare waarde. Groen geeft inspiratie, plezier en ontspanning. Groen is goed voor je gezondheid. Groen helpt ons tegen wateroverlast, groen zuivert de lucht. Groen verhoogt de kwaliteit van ons leven en verbetert het milieu. Je kunt er zelfs van eten! En niet alleen wij, ook vogels, vlinders en egels vinden voedsel in het groen

Cortenstaal in de tuin

De roestbruine kleur van cortenstaal combineert in de tuin prachtig met het omringende groen. Voeg daarbij de duurzaamheid en de veelzijdige toepasbaarheid, en de populariteit van cortenstaal is verklaard. In een artikel van het bekende tuin tijdschrift Gloei & Bloei staat een interview met Peter van Straalen geïllustreerd met een aantal foto's van tuinen die wij hebben aangelegd. Hieronder leest u een deel van het interview.

Relaxtuin Eindhoven

Waarom een tuinontwerp van een relaxtuin door Het Rullen Hoveniers? De tuinontwerpen van Het Rullen Hoveniers geven uw tuin een eigen identiteit. Met veel ervaring, creativiteit en kennis van alle mogelijkheden gaan wij met het ontwerp aan de slag. Wij vinden het belangrijk dat er heldere communicatie is vanaf het eerste gesprek tot en met de oplevering. • U krijgt een tuin met een persoonlijk design • Duidelijkheid, betrouwbaarheid en klanttevredenheid staan centraal in onze manier van werken • Wij zijn transparant over de prijs van uw nieuwe droomtuin • Wij zijn hoveniers in hart en nieren, met passie voor ons vak • Uw tuin gaat lang mee door gebruik van duurzame materialen • Uw nieuwe tuin wordt onderhoudsvriendelijk aangelegd • U heeft 10 jaar garantie op uw nieuw aangelegde tuin • U krijgt een uitgebreide nazorg

Een groendak op uw terrasoverkapping, tuinhuis of garage

In stedelijke gebieden is er vaak weinig ruimte voor groen. Een prima oplossing voor dit probleem is groen op het dak van uw terrasoverkapping, tuinhuis of garage. Met een Sempergreen sedumdak vegetatiemat heeft u direct een volwaardige begroeiing voor uw groendak. Bij levering zijn de vegetatiematten altijd voor 95 % begroeid. Na aanleg ontstaat daardoor direct een groen en duurzaam resultaat.