Een moderne tuin - Het Rullen hoveniers - Tuinen met karakter

Een moderne tuin is een breed begrip waar verschillende benaderingen voor zijn. Het Rullen ziet een moderne tuin als een strakke tuin met veel rechte lijnen in het ontwerp. Wij maken in ons tuinontwerp veel gebruik van moderne architectuur, wat de tuin een echte eyecatcher maakt.

De moderne tuin en uw huis

Bij een moderne tuin wordt vaak het huis betrokken. Dit wil zeggen dat de tuin dezelfde lijnen heeft als het huis en buiten echt naar binnen wordt gehaald. Daarnaast zorgen wij altijd voor een juiste symmetrie en balans van de verschillende elementen. Meerdere zitmogelijkheden zorgen ervoor dat u volledig tot rust kunt komen in uw tuin.

Moderne tuin ideeën

Een moderne tuin is nooit hetzelfde. Dat komt omdat niet elk huis hetzelfde is en het huis een belangrijk element is. Ook letten wij goed op nieuwe trends en verwerken wij deze in onze ontwerpen. De strakke lijnen in combinatie met de juiste elementen zorgen ervoor dat de tuin een rustgevend geheel is en helemaal in symboliek is met het huis. Bent u op zoek naar een onderhoudsvriendelijke tuin? Een moderne tuin kunnen wij op verzoek eenvoudig ontwerpen, zodat deze makkelijk te onderhouden is. Een ander groot voordeel van een modern ontwerp is dat de aanleg over het algemeen sneller is.

Een moderne tuin ontwerpen

Bij een moderne, strakke tuin werken wij veel met geometrische vormen, maar alles in overleg met u. Het ontwerp bestaat uit veel strakke lijnen waarbij goed gekeken wordt naar uw huis en de ligging van de tuin. Heeft u specifieke wensen of elementen die u in de tuin terug wilt laten komen, zoals een overkapping, dan denken wij hier graag met u over mee.

Beplanting moderne tuin

U kunt kiezen voor een onderhoudsvriendelijke tuin, waarbij we planten gebruiken die niet heel veel aandacht nodig hebben. In veel strakke tuinen wordt gekozen voor bestrating in combinatie met gras, waarbij planten niet centraal staan. Wij zijn juist van mening dat veel planten en minder bestrating beter is. Enkele grote plantenbakken met planten, zoals een meerstammige heester of siergrassen zijn ideaal voor in een strakke moderne tuin.

Waarom een moderne tuin?

  • Veel rechte lijnen en grote oppervlakken
  • Diverse mogelijkheden, bijvoorbeeld met gras of juist bestrating
  • Snel aan te leggen over het algemeen

Interesse in een vrijblijvend adviesgesprek? Neem contact met ons op.

Moderne tuin met vijver en terrasoverkapping Eindhoven

Deze moderne tuin in de wijk Achtse Barrier in Eindhoven is een echte blikvanger geworden, voorzien van alle luxe. De terrasoverkapping met buitenkeuken zorgt ervoor dat de tuin niet alleen een plek is om van te genieten met goed weer. De langwerpige vijver verlengt de tuin vanuit de woonkamer naar het overdekte terras onder de terrasoverkapping.

Tuin in Nuenen met een modern ontwerp

In Nuenen hebben wij een strakke, moderne tuin aangelegd. De langwerpige vijver en de strakke witte tuin muur geven de tuin ruimte. Met een afwisselende en moderne plantenborder krijgt de tuin extra sfeer. Ook aan de details, zoals de drie betonnen waterelementen en de witte plantenbakken met siergrassen, is gedacht.

Kindvriendelijke stadstuin Eindhoven

Deze kindvriendelijke tuin is zo aangelegd dat de speelmogelijkheden, zoals trampoline, vanaf de woning niet direct opvallen, terwijl u wel altijd een oogje kunt houden op de spelende kinderen. De beplanting is vrolijk, maar robuust. Door het ruime leefterras kunt u zelf ook heerlijk genieten in de tuin.

Tuin in Asten met een modern ontwerp

Deze groene tuin met een groot leefterras hebben wij in Asten aangelegd. Vooral de terrasoverkapping van hout en metaal werkt enorm goed samen met het vele groen. Een echte moderne tuin!

Tuin in Helmond met een modern ontwerp

De combinatie van verschillende materialen maakt deze tuin tot een plaatje. De houtstructuur van de vlonder gecombineerd met de grijstinten van het tegelterras geven deze kleine achtertuin een moderne uitstraling. Het water in deze moderne tuin staat centraal. Vooral het waterelement zorgt voor een speels, maar strak karakter van de tuin. Het groen in de borders en de groene haag zorgen ervoor dat onze klant optimaal kan genieten van zijn tuin.

Moderne bostuin Son

Bij een strakke villa hoort natuurlijk een strakke tuin. De bosrijke omgeving zorgde ervoor dat dit deze woning uitgebreid is met een moderne tuin. Water, veel groen en verschillende zitjes zorgt voor een overzichtelijke en toch knusse tuin die perfect bij het vele groen rondom.

Tuin in Someren met een modern ontwerp

Een ruime tuin, modern van opzet met strakke, rechte lijnen, zowel in de voortuin als achtertuin. Het ruime gazon met de verhoogde plantenborders op de achtergrond geven deze tuin zijn speciale uitstraling. Heerlijk genieten op één van de terrassen in de tuin met een wijntje in de hand. Wat wilt u nog meer?

Voorbeeldtuinen Relaxtuin

Voorbeeldtuinen Strakke Patiotuin

Tuinvoorbeelden Tuinkamer