Een onderhoudsvriendelijke tuin | Het Rullen - Tuinen met karakter

We krijgen vaak de vraag of we een onderhoudsvriendelijke tuin kunnen ontwerpen of aanleggen. De reden hierachter is vaak dat onze klant bijvoorbeeld weinig thuis is of simpelweg weinig interesse heeft om de tuin wekelijks te onderhouden. Een onderhoudsvriendelijke tuin is voor deze mensen de perfecte oplossing.

Een vergissing die mensen vaak maken is dat een onderhoudsvriendelijke tuin niet onderhouden hoeft te worden. Een tuin die niet onderhouden hoeft te worden bestaat echter niet. Zo moeten planten bemest en gesnoeid worden en moet de verharding regelmatig aangeveegd worden voor een opgeruimde aanblik. Een tuin zonder onderhoud bestaat dus niet maar een tuin met weinig onderhoud wel. Er zijn verschillende manieren om ervoor te zorgen dat uw tuin zo min mogelijk onderhoud nodig heeft.

Hoe zorgt Het Rullen voor een onderhoudsvriendelijke tuin?

Wij houden rekening met bijvoorbeeld onderhoudsvriendelijke planten. Want wist u dat een tuin met veel vaste plantenborders minder onderhoud vraagt dan een tuin met veel bestrating? Daarnaast zorgen we voor een ontwerp waarin we een aantal slimme zaken verwerken zoals bijvoorbeeld het gebruik van keramische tegelverharding.

Dit zijn de belangrijkste tips voor de aanleg van een onderhoudsvriendelijke tuin:

  • Kies planten die weinig onderhoud nodig hebben
  • Kies de juiste verharding
  • Een vijver met een goed werkend filter vraagt weinig onderhoud
  • Leg kunstgras in plaats van een echt gazon
  • Denk bij de tuinaanleg aan een beregeningsinstallatie

Ga voor een onderhoudsvriendelijke tuin

Het aanleggen van een onderhoudsvriendelijke tuin brengt verschillende voordelen met zich mee.

Veel tijd om van uw tuin te genieten
Makkelijk te onderhouden ook voor de niet tuinierder
Een onderhoudsvriendelijke tuin kan ook mooi zijn!

Interesse in een vrijblijvend advies gesprek? Neem contact met ons op.

Tuin in Veldhoven met weinig onderhoud

Een groene tuin die toch weinig onderhoud nodig heeft? Dat is gelukt met deze onderhoudsvriendelijke tuin in Veldhoven. Want als de plantenborders zijn dichtgegroeid dan hoeft onze klant er nauwelijks nog wat aan te doen. Met zowel een terrasoverkapping als een luifel en een zitje achterin de tuin is het een tuin waar genoten kan worden, zonder de zorgen van veel tuinonderhoud.

Tuin in Helmond met weinig onderhoud

Groene borders en een lekkere zitplek met ruim terras, dat vroeg de klant ons te realiseren. Met deze onderhoudsvriendelijke tuin hoeven de bewoners zich geen zorgen meer te maken over het werken in de tuin.

Voorbeeldtuinen Duurzame Tuin

6 tips voor een tuin met weinig onderhoud

Veel van onze klanten willen een onderhoudsvriendelijke tuin. Omdat ze een drukke baan hebben of omdat ze liever genieten van hun tuin dan er in te moeten werken. In dit artikel geef ik u een aantal tips om de tuinaanleg zo uit te voeren dat uw weinig tuinonderhoud nodig heeft.

Tuingemak voor senioren

Als je een dagje ouder wordt dan wil of kun je misschien niet meer zoveel tijd in de tuin besteden. Of je wil je extra vrije tijd juist wel in de tuin steken. Heerlijk aan de slag, maar dan wel op de juiste hoogte. Met verhoogde borders kunnen we veel bereiken. En de trapjes en afstapjes in de tuin kunnen we subliem vervangen om het allemaal wat gemakkelijker te maken.