Tuinontwerp

Een nieuwe tuin, die naadloos aansluit op uw wensen, uw huis, uw omgeving, uw levensfase. Aan welke eisen een tuin moet voldoen, is voor iedereen verschillend. De tuinbeleving is voor elke persoon anders. Bij uw ideale droomtuin draait het helemaal om u. U wilt immers elke dag maximaal van uw tuin genieten.

De eerste stap naar uw droomtuin is een goed ontwerp. U gaat samen met onze adviseur in gesprek om uw nieuwe tuin te creëren. Met plezier zetten wij onze creatieve ideeën in om de tuin te ontwerpen die volledig bij u past.

Stap 1.

Vrijblijvend oriëntatiegesprek

Tijdens het vrijblijvende oriëntatiegesprek bespreken we alle mogelijkheden voor het ontwerp en de aanleg van uw nieuwe tuin. Het is een eerste kennismaking met ons bedrijf en onze adviseur. Wij hopen u in dit gesprek te inspireren met de juiste ideeën voor uw nieuwe tuin. Wat wilt u precies met uw nieuwe tuin? Welke elementen passen bij u?

Tijdens dit gesprek wordt vooral gefocust op uw gewenste tuinbeleving. We kunnen in dit gesprek bovendien al inschatten of uw wensen overeenstemmen met uw beschikbare budget. Pas als we een goed beeld hebben van uw gewenste tuin die aansluit met uw budget gaan we na uw goedkeuring aan de slag met het inmeten van uw tuin en het maken van het tuinontwerp.

Stap 2.

Inmeten van uw tuin

Wanneer we alle mogelijkheden en uw wensen op een rij hebben, komen we uw tuin inmeten. Vanzelfsprekend laten wij niets aan het toeval over. Met het inmeten kunnen we nauwkeurig de maten van uw tuin bepalen.

Stap 3.

Tuinontwerp

Met al deze informatie gaan wij aan de slag om een persoonlijk ontwerp van uw nieuwe droomtuin te maken. In dit tuinontwerp verbinden wij uw wensen met onze creatieve tuinideeën. We maken onder andere een 3D impressie van uw nieuwe tuin. Met deze 3D-animatie brengen wij uw tuin tot leven alsof u al in uw eigen tuin bent hier in de regio Eindhoven. U ziet direct hoe uw droomtuin er in werkelijkheid uit komt te zien.

Stap 4.

Voorbereiding en planning tuinaanleg

Samen met het tuinontwerp ontvangt u een offerte voor de aanleg van uw ontworpen tuin. Nadat u akkoord bent met de offerte, gaan wij de benodigde materialen bestellen zodat onze hoveniers snel aan de slag kunnen met de tuinaanleg. In deze fase ontvangt u van ons duidelijke informatie en een indicatie over de aanvangsdatum van de tuinaanleg.

Tuinontwerp inspiratie

Voorbeelden van tuinen die we in Eindhoven en omgeving hebben aangelegd. Bekijk hier het overzicht van al onze tuinontwerpen, van moderne tuinontwerpen, strakke tuinontwerpen tot tuinontwerpen met zwembad. Wilt u één onderdeel in de tuin aanleggen dan kunnen we u ook helpen met een losse terrasoverkapping, zwembad, zwemvijver of poolhouse.

 

Wat kost een tuinontwerp?

Als ervaren hovenier uit Eindhoven begrijpen wij hoe belangrijk het is om een realistische begroting te hebben voor het ontwerpen van uw tuin. Wij geven u graag inzicht in de verschillende factoren die van invloed zijn op de kosten van een tuinontwerp.

De grootte van uw tuin en de gewenste functies zijn cruciale aspecten die de kosten van uw tuinontwerp bepalen. Bovendien speelt ook de kwaliteit van de materialen en de wensen van het tuinontwerp een grote rol. Een eenvoudig tuinontwerp met weinig extra’s zal over het algemeen goedkoper zijn dan een meer luxe tuinontwerp met veel extra functies.

Onze experts nemen altijd uw wensen en behoeften mee in overweging bij het opstellen van een begroting voor uw tuinontwerp. Wij bieden transparante prijzen en werken altijd met u samen om het beste resultaat te bereiken voor een betaalbare prijs.

Laat u inspireren door onze ervaring en deskundigheid en neem contact op voor meer informatie over de kosten van een tuinontwerp bij een hovenier uit Eindhoven. Plan hier een gratis oriëntatiegesprek in.

Strakke, moderne tuin met zwembad

Luxe tuin ideeën met poolhouse en zwembad

Kleine tuin met plonsbad in Eindhoven

Voorbeelden van 3D tuinontwerp

Zie hieronder 2 voorbeelden van tuinontwerpen in eindhoven. Van een sfeervol tuinontwerp tot een tuinontwerp met een jacuzzi.

Veelgestelde vragen

Tuinontwerp

Zijn de afspraken vrijblijvend?

De eerste oriënterende afspraak voor uw nieuwe tuin is altijd vrijblijvend. Tijdens de eerste afspraak, en dus de eerste kennismaking met elkaar, bespreken we uw wensen voor uw nieuwe tuin, gecombineerd met onze creatieve ideeën.

Ook besteden we aandacht aan het budget voor de nieuwe tuin en of dit realistisch is in relatie tot de wensen die u heeft. Voordat we een tuinontwerp gaan maken, zorgen we er voor dat u een globale indicatie ontvangt van de kosten voor de aanleg van uw nieuwe tuin.

Pas als u aan ons een opdracht geeft om een tuinontwerp te maken, brengen we aan u een afgesproken bedrag in rekening.

Kunnen afspraken ook in de avond plaatsvinden?

We proberen een afspraak overdag of op een zaterdag in te plannen. Als het niet lukt om een voor beide passend moment te vinden, dan kan een afspraak op in de avond plaatsvinden.

Komt u voor een afspraak naar ons toe?

Indien u een bestaande tuin heeft die u wilt veranderen, dan komen we voor de eerste oriënterende afspraak graag naar u toe. Door de bestaande tuin te zien, kunnen we u beter adviseren over uw nieuwe tuin.

Indien u een tuin bij een nieuwbouwwoning die nog in aanbouw is, wilt laten aanleggen, dan is het vaak niet mogelijk om op de locatie te gaan kijken of af te spreken. De eerste afspraak kan dan bij ons plaatsvinden of in uw huidige woning. Aan de hand van een bouwtekening en impressie van de nieuwe woning kunnen we het gesprek over uw nieuwe tuin voeren.

De presentatie van het tuinontwerp vindt altijd bij ons plaats omdat we nieuwe tuin graag op een groot scherm presenteren. In onze showroom kunnen we bovendien de materialen die we in uw nieuwe tuin verwerken laten zien.

Maken jullie 3D ontwerpen?

Voor alle tuinen die we ontwerpen maken we een 2D tuinontwerp. Vaak maken we ook een 3D tuinontwerp en animatie. Dit hangt af van uw tuin en uw wensen. Of we wel of niet een 3D ontwerp maken, bespreken we met u voordat we starten met het maken van het tuinontwerp.

Een animatie is een 3D film van uw nieuwe tuin. Met de animatie krijgt u het gevoel alsof u door uw nieuwe tuin loopt, zodat u zich een betere voorstelling van uw nieuwe tuin kunt maken.

Wat kost een tuinontwerp?

Wij maken tuinontwerpen vanaf € 500,00 inclusief btw. De prijs hangt af van de grootte van de tuin. In een vrijvlijvende gesprek kunnen we met u bespreken wat de prijs voor het ontwerp van uw tuin is.

Zijn er nog wijzigingen mogelijk op een gepresenteerd tuinontwerp?

Dat kan zeker. Vaak zien we dat er na de presentatie van het tuinontwerp op details nog een aantal wijzigingen gewenst zijn. Op deze manier kunnen we het ontwerp voor uw nieuwe tuin nog beter laten aansluiten bij uw wensen.

Houden jullie rekening met duurzaamheid in de tuinontwerpen die jullie maken?

Dat doen we tegenwoordig eigenlijk in alle ontwerpen. Zie hiervoor duurzaamheid

“Vriendelijke, betrouwbare vakmensen met een prachtige tuin als resultaat. Boven verwachting!”

Klanttevredenheidscijfer: 9,5 – De heer en mevrouw Ivits, Eindhoven,

Wij komen vrijblijvend bij u langs

In een vrijblijvend oriëntatiegesprek kunnen we de mogelijkheden en ideeën over uw tuinontwerp bespreken. In dit eerste gesprek kunnen we u al een globale indicatie geven van de kosten voor de aanleg van uw nieuwe tuin. U kunt een vrijblijvende afspraak maken door het contactformulier in te vullen. Binnen één werkdag nemen wij contact met u op om een afspraak in te plannen.

  • Tuin

Aanleg

  • Algemeen onderhoud – Tips

45 Tips voor tuinonderhoud

Telefoon icoon Neem contact op