Het Rullen

Historie

Rond 1870

Meer dan 150 jaar geleden had Grard de Greef, de oom van onze opa Antoon Donkers al een boerenbedrijf op onze locatie aan het Rullen in Nuenen. Eén van de getuigen uit die tijd is een perenboom die nog altijd naast de boerderijwoning staat. Grard was een typische Brabantse boer uit die tijd met een aantal stallen aan huis waarin een paar koeien, varkens en kippen werden gehouden. Om het land te bewerken gebruikte hij een trekpaard.

Rond 1910

Grard en zijn vrouw Leentje hadden geen kinderen. Zoals het in die tijd wel vaker gebruikelijk was, trok één van de kinderen van een broer of zus bij hen in en erfde later de boerderij. Onze opa was de gelukkige en woonde met veel plezier bij zijn oom en tante.

Rond 1930

Nadat Antoon trouwde met Cornelia van Berlo werd een groot gezin van elf kinderen gesticht. Het boerenbedrijf werd voortgezet. Antoon werkte op het land en Cornelia zorgde voor het huishouden en de grote moestuin.

1964

Hun dochter Corry trouwde met Bert Gevers. Bert begon in 1964 bij zijn ouderlijk huis, ook een boerderij, aan de Beekstraat als één van de eersten in Nuenen met zijn hoveniersbedrijf. Tuinen waren zijn passie. Op zijn bakfiets ging hij op pad om tuinen aan te leggen en onderhouden.

1973

Begin jaren ’70 verhuisde hij en Corry naar de huidige locatie van ons bedrijf aan het Rullen in Nuenen: Antoon Donkers wilde stoppen met zijn boerenbedrijf, maar had geen opvolgers. Bert greep deze kans aan om op deze locatie zijn hoveniersbedrijf op te bouwen.

Jaren 80

In de loop van de jaren werd van alles gedaan wat met planten te maken heeft: kweken, thuisverkopen en aanplanten bij de klanten thuis. Maar basis is altijd het aanleggen en onderhouden van tuinen geweest, de passie van Bert.

2005

Deze passie voor tuinen gaf hij door aan zijn kinderen. Bart en Maurice richten zich sinds zij in 2005 het bedrijf overnamen volledig op het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van tuinen.

Wij komen vrijblijvend bij u langs

In een vrijblijvend oriëntatiegesprek kunnen we de mogelijkheden en ideeën over uw moderne tuin bespreken. In dit eerste gesprek kunnen we u al een globale indicatie geven van de kosten voor de aanleg van uw nieuwe tuin. U kunt een vrijblijvende afspraak maken door het contactformulier in te vullen. Binnen één werkdag nemen wij contact met u op om een afspraak in te plannen.

  • Het Rullen

Team

  • Het Rullen

Over ons

Telefoon icoon Neem contact op