Gazon onderhoud voor uw tuin - Het Rullen - Tuinen met karakter

Wat houdt verticuteren nou precies in en wat is nog meer belangrijk wanneer u uw gazon goed wil onderhoud?

Uw gazon verticuteren

Door uw gazon te verticuteren bevordert u de groei van jonge grasplantjes en voegt u extra zuurstof in de bovenlaag toe. Als u na het verticuteren het gazon licht doorzaaid met graszaad, kunnen de kale plekken zich herstellen.

De juiste bemesting voor uw gazon

Behalve verticuteren is het nodig om uw gazon drie keer per jaar te bemesten met een speciale gazonmest. Als u echt een sterk gazon wilt dat goed groeit, gebruikt u hiervoor een organische mest en geen kunstmest. De bemestingen voert het bij voorkeur uit in het voorjaar, de zomer en het najaar. Bovendien kunt u in de winterperiode korrel kalk strooien voor een betere structuur van de bodem en een betere zuurgraad.

Het gazon maaien

Wist u dat een gazon dat met een robotmaaier gemaaid wordt, naast dat het u werk uit handen neemt, ook vaak mooier is?

Gras Winterklaar Maken

Regelmatig krijgen wij vragen over het onderhoud van het gras of gazon voor in de winter. In onderstaand artikel worden een aantal werkzaamheden weergegeven die u kunt gebruiken om uw gras winterklaar te maken.

Een robotmaaier; met gemak een prachtig gazon!

Voor veel mensen is het maaien van het gazon niet de favoriete wekelijkse tuinklus. Echt zo'n klus voor op zaterdag als ook al de boodschappen gedaan moeten worden en de kinderen naar de sportclub moeten worden gebracht. Ontbreekt het u ook aan tijd om het gazon te maaien of wilt u een extra mooi gazon? Dan is een robot grasmaaier iets voor u. En een robotmaaier heeft nog meer voordelen.

Waarom Moet Ik Mijn Gazon Verticuteren?

Het voorjaar is de periode waarin het onderhoud van uw gazon extra aandacht vraagt. Zo is het verstandig om in maart/april uw gazon te verticuteren. Vaak wordt gedacht dat verticuteren alleen bedoeld is om het mos uit het gazon te halen. Dit is een misvatting. Wat de échte reden is om uw gazon te verticuteren vertel ik in een korte video.

Waarom Komt Er Mos In Het Gazon?

Mos in het gazon is heel vervelend. Maar hoe komt het er eigenlijk in? En hoe haal ik het er uit? Antwoord op deze vragen ziet u in onderstaande video.

Hoe Onderhoud Ik Mijn Kunstgras?

Als we naar buiten kijken zien we dat het herfst is. De bladeren komen van de bomen. Kunstgras is weliswaar onderhoudsarm maar niet onderhoudsvrij. Met name in de herfst zijn er een paar puntjes van aandacht.

Advies Voor Het Verzorgen Van Een Pas Ingezaaid Gazon

Een nieuw aangelegd gazon vraagt speciale aandacht. Dat zult u wel begrijpen. Onder ander het weer is van invloed op het gazononderhoud gedurende de eerste periode.

7 Tips voor het Verzorgen van een nieuw aangelegd gazon met graszoden

Een nieuw aangelegd gazon vraagt speciale aandacht. Dat zult u wel begrijpen. Onder ander het weer is van invloed op het gazononderhoud gedurende de eerste periode.

Tuinvraag: “Hoe Kom Ik Van De Mol Af In Mijn Gazon?”

Bekijk hier de video met tips voor het bestrijden van een mol in het gazon

3 Tips Voor Een Prachtig Gazon

Wilt u het hele jaar een prachtig groen en strak gazon? Om dit resultaat te bereiken is regelmatig onderhoud van belang. In de blog heb ik een aantal tips om ervoor te zorgen dat het gazon er prachtig uit blijft zien.