Terrasoverkapping Eindhoven en omgeving

Terrasoverkapping in de tuin

De vraag naar terrasoverkappingen in de tuin is de afgelopen jaren behoorlijk gestegen. Dat is niet raar, want de voordelen zijn enorm. Benieuwd naar deze voordelen en wil je weten of een houten terrasoverkapping geschikt is voor u? Lees dan gauw verder.

Houten terrasoverkapping

Op zoek naar een terrasoverkapping voor in de tuin? Dan is een houten terrasoverkapping een goede optie. Houten overkappingen kennen vele vormen en geven een natuurlijke uitstraling. Bovendien is hout makkelijk te bewerken, waardoor het eenvoudig is om eigen smaken en voorkeuren naar voren te laten komen. Bij Het Rullen gebruiken we voornamelijk douglas hout. Het mooie aan douglas hout is dat het weinig onderhoud behoeft en van nature een lange levensduur heeft. De douglasspar, de boom die wordt gebruikt voor het hout, groeit in Noord-West Europa. Vooral in Scandinavië gedijt de douglasspar goed. Dankzij de lage temperaturen daar ontwikkelt de boom een dichte houtstructuur. Daardoor is deze houtsoort uitermate goed bestendig tegen extreem weer, in tegenstelling tot veel andere houtsoorten.

Wanneer wordt besloten om voor een houten terrasoverkapping te gaan is het van belang om te weten welke uitstraling je wilt creëren in en rondom het huis. Voordat de daadwerkelijke keuze wordt gemaakt is het handig om uw wensen duidelijk voor ogen te hebben. Zet tevens de voor- en nadelen op een rijtje en neem het budget mee in de overweging.

Op zoek naar tips en ideeën voor een onderhoudsvriendelijke tuin? Klik dan hier.

Duurzame terrasoverkapping

Terrasoverkappingen worden steeds populairder en duurzaamheid in de tuin is hierbij een thema wat steeds meer centraal staat. Bij Het Rullen is dat niet anders en er wordt constant gekeken naar praktische en creatieve oplossingen, terwijl duurzaamheid in acht wordt genomen. In alle tuinen die ontworpen worden en iedere terrasoverkapping die gebouwd wordt, worden duurzame materialen gebruikt. Het douglas hout dat wordt gebruikt voor onze terrasoverkappingen is ook zeker duurzaam te noemen. De bomen groeien relatief snel terug en zijn ook qua transport een stuk duurzamer dan bijvoorbeeld Zuid-Amerikaans hardhout.

Voordelen van een terrasoverkapping

Een terrasoverkapping aanschaffen is een weloverwogen besluit en niet iets wat je ‘zomaar even’ doet. Het is dus handig om de belangrijkste voordelen even op een rijtje te zetten om tot een professioneel tuinontwerp te komen.

  • Zonwering. Zonwering is waarschijnlijk het meest voor de hand liggende voordeel van een terrasoverkapping. U kan een koel plekje in de tuin creëren, terwijl u geen uitzicht verliest. Het biedt simpelweg bescherming tegen het felle zonlicht.
  • Langer in de tuin zitten. Met een terrasoverkapping kunt u bovendien langer van uw tuin genieten, omdat u er tot later kunt blijven zitten. Ook op regenachtige dagen zit u er goed en wanneer de zon sporadisch doorkomt is het er in ‘no time’ erg aangenaam.
  • Duurzaamheid. Dit is al benoemd, maar het duurzame karakter van een terrasoverkapping is een groot voordeel te noemen. Wanneer er wordt gewerkt met kwalitatieve en onderhoudsvriendelijke materialen kunt u lang genieten van de overkapping.
  • Meerwaarde van het huis. Een terrasoverkapping is vaak een verrijking voor de woning en dat is ook regelmatig terug te zien in de waarde. Een betaalbare overkapping kan voor een meerwaarde van het huis zorgen.
  • Snel en eenvoudig. Het plaatsen van een terrasoverkapping is voor specialisten een klus die snel en nauwkeurig wordt uitgevoerd. Het is dan ook aan te raden om hiervoor iemand in te schakelen.

Terrasoverkapping voorbeelden

Terrasoverkappingen komen er in tal van soorten en maten en betreffen altijd maatwerk, waardoor ze voor iedere tuin geschikt kunnen zijn. Ook is het mogelijk om een terrasoverkapping uit te breiden met bijvoorbeeld een buitenkeuken of buitenkachel. Op zoek naar wat meer inspiratie? Neem een kijkje bij deze voorbeelden van terrasoverkappingen.

Terrasoverkapping met buitenkeuken

Kleine tuin met terrasoverkapping Geldrop

Tuin met douglas houten terrasoverkapping

Kindvriendelijke tuin met douglas houten terrasoverkapping en gevarieerde plantenborders

Van terrasoverkapping naar poolhouse

Met een upgrade kan een terrasoverkapping ook als poolhouse of tuinkamer naast een zwembad geplaatst worden. Denk bijvoorbeeld aan extra opslag voor zwembad accessoires of tuinmeubilair, maar ook aan extra leefruimte voor een zitgedeelte, thuiskantoor, wellness of fitnessfaciliteiten. Laat u inspireren door onze tuinontwerpen met poolhouse.

Telefoon icoon Neem contact op