Contact

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Tuinontwerp

Zijn de afspraken vrijblijvend?

De eerste oriënterende afspraak voor uw nieuwe tuin is altijd vrijblijvend. Tijdens de eerste afspraak, en dus de eerste kennismaking met elkaar, bespreken we uw wensen voor uw nieuwe tuin, gecombineerd met onze creatieve ideeën.

Ook besteden we aandacht aan het budget voor de nieuwe tuin en of dit realistisch is in relatie tot de wensen die u heeft. Voordat we een tuinontwerp gaan maken, zorgen we er voor dat u een globale indicatie ontvangt van de kosten voor de aanleg van uw nieuwe tuin.

Pas als u aan ons een opdracht geeft om een tuinontwerp te maken, brengen we aan u een afgesproken bedrag in rekening.

Kunnen afspraken ook in de avond plaatsvinden?

We proberen een afspraak overdag of op een zaterdag in te plannen. Als het niet lukt om een voor beide passend moment te vinden, dan kan een afspraak op in de avond plaatsvinden.

Komt u voor een afspraak naar ons toe?

Indien u een bestaande tuin heeft die u wilt veranderen, dan komen we voor de eerste oriënterende afspraak graag naar u toe. Door de bestaande tuin te zien, kunnen we u beter adviseren over uw nieuwe tuin.

Indien u een tuin bij een nieuwbouwwoning die nog in aanbouw is, wilt laten aanleggen, dan is het vaak niet mogelijk om op de locatie te gaan kijken of af te spreken. De eerste afspraak kan dan bij ons plaatsvinden of in uw huidige woning. Aan de hand van een bouwtekening en impressie van de nieuwe woning kunnen we het gesprek over uw nieuwe tuin voeren.

De presentatie van het tuinontwerp vindt altijd bij ons plaats omdat we nieuwe tuin graag op een groot scherm presenteren. In onze showroom kunnen we bovendien de materialen die we in uw nieuwe tuin verwerken laten zien.

Maken jullie 3D ontwerpen?

Voor alle tuinen die we ontwerpen maken we een 2D tuinontwerp. Vaak maken we ook een 3D tuinontwerp en animatie. Dit hangt af van uw tuin en uw wensen. Of we wel of niet een 3D ontwerp maken, bespreken we met u voordat we starten met het maken van het tuinontwerp.

Een animatie is een 3D film van uw nieuwe tuin. Met de animatie krijgt u het gevoel alsof u door uw nieuwe tuin loopt, zodat u zich een betere voorstelling van uw nieuwe tuin kunt maken.

Wat kost een tuinontwerp?

Wij maken tuinontwerpen vanaf € 500,00 inclusief btw. De prijs hangt af van de grootte van de tuin. In een vrijvlijvende gesprek kunnen we met u bespreken wat de prijs voor het ontwerp van uw tuin is.

Zijn er nog wijzigingen mogelijk op een gepresenteerd tuinontwerp?

Dat kan zeker. Vaak zien we dat er na de presentatie van het tuinontwerp op details nog een aantal wijzigingen gewenst zijn. Op deze manier kunnen we het ontwerp voor uw nieuwe tuin nog beter laten aansluiten bij uw wensen.

Houden jullie rekening met duurzaamheid in de tuinontwerpen die jullie maken?

Dat doen we tegenwoordig eigenlijk in alle ontwerpen. Zie hiervoor duurzaamheid

Tuinaanleg

Lichten jullie de buren in als jullie starten met de aanleg van de tuin?

Op de dag dat we starten met onze werkzaamheden doen onze hoveniers een briefje bij uw buren in de bus waarin we aangeven dat we uw tuin gaan aanleggen. In het briefje geven we aan dat we de overlast zoveel mogelijk proberen te beperken. Ook staan onze contactgegevens op het briefje, zodat uw buren contact met ons kunnen opnemen als ze eventueel hinder ondervinden van onze werkzaamheden. Dit komt in de praktijk bijna nooit voor.

Wat kost de aanleg van een nieuwe tuin?

Elke tuin is maatwerk. Om een indicatie te geven van de kosten van uw nieuwe tuin, is het nodig om globaal te weten wat uw wensen zijn. Dit bespreken we in een vrijblijvend gesprek. Aan de hand van uw wensen maken we een kostenindicatie en weet u globaal wat de aanleg van uw nieuwe gaat kosten.

Hoe lang duurt de aanleg van een nieuwe tuin?

Dit hangt af van de grootte van de tuin en de elementen die in de tuin voorkomen. U kunt zich waarschijnlijk wel voorstellen dat het aanleggen van een gazon heel wat sneller gaat dan het plaatsen van een terrasoverkapping of het aanleggen van een vijver.

Met sommige tuinen zijn onze hoveniers 1 tot 2 weken bezig, maar er zijn ook grote, complexe tuinen waar we wel 3 maanden aan werken.

Werken jullie met vakmensen?

Wij werken met teams van hoveniers, waarvan minstens één van de teamleden vakbekwaam hovenier is met ervaring in het aanleggen van tuinen.

Hoe laat beginnen jullie hoveniers met werken?

Afhankelijk van het seizoen starten onze hoveniers hun werkdag ergens tussen 7.00 en 8.00 uur. Bij de start van de werkzaamheden geven wij altijd van tevoren aan hoe laat u onze hoveniers kunt verwachten.

Hebben we een vast aanspreekpunt tijdens de tuinaanleg?

Over het algemeen werken wij in teams van twee hoveniers, waarvan één hovenier het aanspreekpunt voor u is. Onze hoveniers zullen dit duidelijk met u bespreken bij de start van de werkzaamheden.

Hoe doen jullie de oplevering van de tuinaanleg?

Nadat de tuinaanleg is afgerond komen wij de tuin opleveren. Tijdens de oplevering van de tuin vragen we naar uw ervaringen tijdens de aanleg. Ook ontvangt u van onze diverse onderhoudstips voor het bemesten en snoeien van de planten, afgestemd op uw tuin. En we geven u informatie over onze verdere serviceverlening.

Tuinonderhoud

Werken jullie met een vaste prijs of kunnen jullie het werk ook per uur uitvoeren?

Sommige klanten vinden het fijn om een vaste prijs af te spreken voor het uitvoeren van de tuinwerkzaamheden. Andere klanten rekenen liever per uur af. Bij ons is het allebei mogelijk.

Is het mogelijk om een onderhoudsabonnement voor onze tuin af te sluiten?

Als u houdt van gemak dan is een onderhoudsabonnement zeker iets voor u. We bieden verschillende abonnementsvormen aan, afgestemd op uw wensen en uw tuin. Twee, drie of vier onderhoudsbeurten per jaar om de ‘grote’ werkzaamheden in uw tuin door onze hoveniers te laten uitvoeren. Of iedere maand tot wekelijks onderhoud om u alle werkzaamheden uit handen te nemen.

Kunnen jullie een grote boom uit de tuin rooien?

Dat kunnen wij zeker. U kunt ons inschakelen voor alle onderhoudswerkzaamheden in uw tuin.

Kunnen we door jullie ook alleen een haag laten knippen?

U kunt bij ons ook terecht om één of enkele werkzaamheden in uw tuin door onze hoveniers te laten uitvoeren, zoals bijvoorbeeld het knippen van een haag, het snoeien van een boom of het verticuteren van het gazon in uw tuin.

Wat voor meststoffen gebruiken jullie?

Voor de bemesting van de planten en het gazon in de tuinen die we aanleggen en onderhouden gebruiken we altijd organische meststoffen (en geen kunstmest). Dit is beter voor planten en gazon, omdat de voeding veel langzamer vrij komt. Planten (en dus ook grasplanten) moeten meer moeite doen om aan de voeding te komen, waardoor zij een sterker wortelgestel ontwikkelen.

Voeren jullie ongediertebestrijding uit?

Wij voeren enkel ongediertebestrijding uit door het inzetten van natuurlijke vijanden tegen bijvoorbeeld luizen, buxusmot, engerlingen en emelten. Kijk voor meer informatie op: ongediertebestrijding

Gebruiken jullie elektrisch gereedschap?

Voor het onderhoud van de tuin maken wij gebruik van onder andere heggenscharen en bladblazers. De meeste apparaten die wij gebruiken werken op accu. Ze zijn stiller in gebruik en minder belastend voor het milieu.

Wij komen vrijblijvend bij u langs

In een vrijblijvend oriëntatiegesprek kunnen we de mogelijkheden en ideeën over uw moderne tuin bespreken. In dit eerste gesprek kunnen we u al een globale indicatie geven van de kosten voor de aanleg van uw nieuwe tuin. U kunt een vrijblijvende afspraak maken door het contactformulier in te vullen. We nemen zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

  • Tuin

Tips

  • Het Rullen

Duurzaamheid

Telefoon icoon Neem contact op