De juiste bemesting van en voor uw tuin - Het Rullen

De voeding van uw planten bestaat onder andere uit plantenresten en bladeren. Geef uw planten daarom drie keer per jaar een organische korrelmest. Gebruik hiervoor in het voorjaar een andere korrelmest dan in het najaar en strooi in ieder geval in het voorjaar een bodemverbeteraar. Deze zorgt er namelijk voor dat planten de meststoffen beter kunnen opnemen.

In veel tuinen wordt een deel van de plantenresten en afgevallen bladeren afgevoerd. Deze krijgen niet de kans om in de tuin af te sterven en weer als voedsel voor de planten te dienen.

Dan is het ook nodig om jaarlijks een laagje compost aan te brengen. Wanneer u dit in de wintermaanden doet, heeft uw tuin ook in deze tijd een verzorgde uitstraling.

Waarom Zou Ik Bodemverbeteraar Toepassen?

Behalve korrelmest is het ook verstandig om bodemverbeteraar te strooien. Waarom? Dat ziet u in onderstaande video.

Tuinonderhoud: Tips Voor Het Bemesten Van De Tuin

Wilt u ook gezonde en prachtig groeiende planten in uw tuin? Het bemesten van de bodem van uw tuin is een belangrijk onderdeel van het tuinonderhoud. Zoals wij mensen dagelijks moeten eten om gezond te blijven, hebben ook planten regelmatig voeding nodig om te groeien en de weerstand tegen bijvoorbeeld ziektes te vergroten. In dit blog geef ik u een aantal tips voor een optimale plantengroei.

Waarom Organische Mest En Geen Kuntsmest Gebruiken?

Waarom is organische mest beter dan kunstmest? In onderstaande video bespreek ik met u waarom u beter organische mest kunt gebruiken voor de bemesting van uw planten en gazon en geen kunstmest. En het is ook nog eens duurzamer omdat het beter voor het milieu is.