Tuinideeën

Met een groene tuin overlast door hoosbuien verminderen

We hebben de laatste weken last van hoosbuien met veel regen. Het gevolg van deze hoosbuien is dat er in onze regio met name gisteren veel wateroverlast was. De foto’s in de krant en op social media van ondergelopen straten en tuinen in onder andere Geldrop, Asten, Heeze en Valkenswaard spraken boekdelen. Erg vervelend als je hiermee geconfronteerd wordt. Een groene tuin met veel borders kan helpen om deze overlast te verminderen.

Veel verharding in de tuin belangrijke oorzaak wateroverlast

Een belangrijke oorzaak van deze wateroverlast is dat straten en tuin vaak helemaal of voor een groot deel verhard zijn. Het water wordt stroomt naar één plek, een afvoerputje of straatkolk. En die kan zoveel water natuurlijk nooit snel verwerken.

Een groene tuin helpt de wateroverlast verminderen

Bij een groene tuin is de overlast veel minder. Als je veel borders in je tuin hebt, dan zakt het water zo de bodem in en hoeft het niet eerst verzameld te worden. Bovendien is een groene tuin veel mooier: er zit veel meer ‘leven’ in, met meer kleur en groen maakt de mens echt gelukkig. En met het onderhoud van een groene tuin kan het best meevallen. Wist u dat een dichtgegroeide vaste planten border minder onderhoud vraagt dan een terrasverharding?

‘Vergroen’ uw eigen tuin!

Natuurlijk is het probleem van wateroverlast niet van vandaag op morgen opgelost. Maar door uw tuin te ‘vergroenen’ met meer borders en minder verharding, kunt u zelf een bijdrage leveren om stap voor stap het probleem te verminderen. Want volgens mij zijn de meeste geleerden het er wel over eens dat we in de toekomst alleen maar meer van deze zware hoosbuien mogen verwachten.

Geïnteresseerd in een groene tuin?

Bent u geïnteresseerd om de mogelijkheden van een groene tuin met ons te bespreken? Vul dan ons contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak te maken om de mogelijkheden van een groene tuin met u te bespreken.

Relevante tuinartikelen

Telefoon icoon Neem contact op