Een kleine tuin | Het Rullen Hoveniers - Kleine tuinen met karakter

Een kleine tuin is erg knus en gezellig. Het is vaak een hele uitdaging om uw kleine tuin helemaal in te richten zoals u het wilt. Vaak is de wens om de tuin mooi aan te laten kleden, maar tegelijkertijd wilt u ook optimaal de ruimte benutten in uw kleine tuin. Wij kunnen u adviseren hoe u ervoor kunt zorgen dat zowel de ruimte als de look & feel meegenomen wordt in het ontwerp van de tuin. Dankzij onze ervaring hebben wij al vele voorbeelden van kleine tuinen.

Een kleine tuin groot laten lijken

Om het gevoel te creëren dat de tuin groter lijkt zijn er een aantal elementen waar rekening mee gehouden kan worden. Zo is het aanbrengen van verschillende hoogtes een manier om de illusie te wekken dat de kleine tuin groter lijkt dan deze is. Verticaal tuinieren zorgt ervoor dat de tuin groener wordt. Een schutting zal op deze manier veel meer bij de tuin betrokken worden waardoor het geheel groener én groter lijkt. Uiteraard hebben wij zo nog veel meer voorbeelden. Uiteindelijk bekijken we per tuin de mogelijkheden.

Kleine tuin ideeën

Het indelen van de tuin is het belangrijkste bij een kleine tuin. Denk aan de bestrating, bomen en zitplekken. Kiezen voor een kleinere steen is de meest praktische oplossing, maar is zeker niet de enige oplossing. Hetzelfde geldt voor de keuze van bomen. Een kleine boom kan juist voor het contrast zorgen dat uw tuin nodig heeft. Houdt er daarbij mee rekening dat u voor smallere bomen kiest.

Kleine tuin ontwerp

Het ontwerpen van een kleine tuin vergt enige creativiteit om de ruimte zo goed mogelijk te benutten. In overleg met u zullen we bekijken welke elementen voor u van belang zijn. Een overkapping, trampoline of speeltoestel in uw kleine tuin zijn te realiseren. Wij denken met u mee over hoe dit soort elementen geplaatst kunnen worden.

Kleine tuin inrichten

Bij het inrichten van uw kleine tuin starten we met het grondwerk. De oude bestrating en planten maken plaats voor het nieuwe interieur van uw tuin. Verharding en mogelijke hoogteverschillen door bijvoorbeeld borders worden als eerste aangelegd, waarna we eventuele bouwkundige elementen opbouwen. De beplanting zullen wij als laatste plaatsen.

Een kleine tuin met vijver

Vaak wordt de conclusie getrokken dat u uw kleine tuin niet kunt benutten, maar dit is zeker niet waar. Het Rullen heeft vele voorbeelden waarbij wij op een creatieve wijze een kleine tuin hebben ontworpen en deze nog steeds onderhouden. Zo hebben we projecten van een kleine tuin met vijver, maar bijvoorbeeld ook een tuin met alleen beplanting.

Waar houden wij rekening mee?

  • De look & feel van uw kleine tuin
  • Ruimte en sfeer zijn van belang
  • De kleine tuin is makkelijk te onderhouden

Interesse in een vrijblijvend advies gesprek? Neem contact met ons op.

Kleine tuin Witte Dorp in Eindhoven

Genieten en ontspannen in de tuin: een boek lezen, het nieuws volgen op je tablet of een goed gesprek aangaan met vrienden of familie. In deze sfeervolle kleine tuin in het Witte Dorp geniet je vanaf je loungebank van de moderne, maar gevarieerde plantenborders. En is de zon te fel? Dan schuif je het harmonica schaduwdoek gewoon dicht.

Kleine tuin met terrasoverkapping Geldrop

Heerlijk genieten in de tuin met een hapje en een drankje, ook als het buiten wat frisser is of op een regenachtige dag. Dat is wat onze klant wilde met zijn relatief kleine tuin. De keuze voor een douglas houten terrasoverkapping was snel gemaakt. De natuurlijke uitstraling van de houten terrasoverkapping en schutting, gecombineerd met de antracietkleurige Schellevis terrastegels maken deze tuin extra sfeervol.

Stadstuin met plonsbad in Eindhoven

Bent u op zoek naar een mooie stadstuin met zwembad? Dat is mogelijk met een plonsbad en de tuin. Heerlijk afkoelen na een dag hard werken of chillen met de hele familie. En ben je afgekoeld? Maak dan heerlijke maaltijd in de buitenkeuken die je samen nuttigt op het gezellige buitenterras.

Kleine tuin Waalre

In Waalre hebben we een kleine tuin om weten te toveren tot een waar groen paradijs.

Patiotuin Lieshout

Waarom een tinontwerp van uw patiotuin door Het Rullen Hoveniers? De tuinontwerpen van Het Rullen Hoveniers geven uw tuin een eigen identiteit. Met veel ervaring, creativiteit en kennis van alle mogelijkheden gaan wij met het ontwerp aan de slag. Wij vinden het belangrijk dat er heldere communicatie is vanaf het eerste gesprek tot en met de oplevering.

Tuinvoorbeelden Kunstzinnige Patiotuin

Tuinvoorbeelden Patiotuin

Heeft u niet zoveel ruimte in uw tuin? Geen probleem, want ook voor kleine tuinen heeft Het Rullen prachtige ontwerpen. Het is kenmerkend voor een patiotuin dat de oppervlakte voornamelijk uit steen, grind of een combinatie van beide bestaat. Dit betekent dat u minder tijd kwijt bent aan het onderhouden van uw tuin, terwijl u optimaal kunt blijven genieten.