Tuin

Onderhoud

De door ons ontworpen en aangelegde tuinen zijn onderhoudsvriendelijk. Uw gebruiksgemak staat voorop. U wilt immers heerlijk buiten leven. Ondanks dat onze tuinen onderhoudsvriendelijk zijn, ‘leeft’ een tuin en blijft een tuin niet vanzelf mooi. Als u dagelijks wilt blijven genieten van uw tuin, is regelmatig tuinonderhoud noodzakelijk.

Geen zin of tijd om uw tuin te onderhouden?

Heeft u geen tijd of zin om het onderhoud van uw tuin zelf uit te voeren? Laat dit werk dan over aan de vakmensen van Het Rullen Hoveniers. Zij weten precies op welk moment welk type onderhoud nodig is.

De onderhoudsvorm die past bij u en uw tuin

Afhankelijk van hoeveel tijd u zelf aan het onderhoud van de tuin wilt besteden, helpen wij u graag met de juiste onderhoudsvorm:

  • Een éénmalige onderhoudsbeurt (bijvoorbeeld een voorjaarsbeurt of winterbeurt van de tuin)
  • Een onderhoudsabonnement, waarbij u zelf kiest voor de frequentie van de onderhoudsbeurten, bijvoorbeeld twee keer per jaar, één keer per kwartaal, maandelijks of zelfs wekelijks.

Gazon

Ligt uw gazon op een zonnige plek en voert u jaarrond het juiste onderhoud uit? Dan kunt u genieten van een mooi, groen gazon. Een mooi groen gazon vraagt om regelmatig onderhoud. Voor een goede start in het voorjaar is het belangrijk om uw gazon te verticuteren. Meer tips? Lees alles over gazon onderhoud.

Bemesting

De planten in uw tuin bloeien en groeien beter en zijn minder vatbaar voor ziektes en plagen als u ze regelmatig voeding geeft. Deze voeding bestaat onder andere uit plantenresten en bladeren die op de grond vallen en daar afsterven. In een tuin is deze voeding van afgestorven plantendelen alleen niet voldoende. Benieuwd wat de grond in uw tuin nog meer nodig heeft? Bekijk alles over het bemesten van uw tuin.

Snoeien

Bomen, heesters, hagen, coniferen, vaste planten; ze groeien allemaal. Sommigen groeien langzaam en anderen groeien sneller. Om uw tuin in optimale conditie te houden is het belangrijk dat u de planten in uw tuin regelmatig snoeit. Bekijk hier meer informatie en tips over snoeien.

Vijveronderhoud

Een mooie, heldere vijver waarin u de vissen ziet zwemmen, vraagt wel wat onderhoud. Het belangrijkste is dat u de waterkwaliteit op peil houdt en regelmatig onderhoud aan het vijverfilter uitvoert.

Veelgestelde vragen

Tuinonderhoud

Werken jullie met een vaste prijs of kunnen jullie het werk ook per uur uitvoeren?

Sommige klanten vinden het fijn om een vaste prijs af te spreken voor het uitvoeren van de tuinwerkzaamheden. Andere klanten rekenen liever per uur af. Bij ons is het allebei mogelijk.

Is het mogelijk om een onderhoudsabonnement voor onze tuin af te sluiten?

Als u houdt van gemak dan is een onderhoudsabonnement zeker iets voor u. We bieden verschillende abonnementsvormen aan, afgestemd op uw wensen en uw tuin. Twee, drie of vier onderhoudsbeurten per jaar om de ‘grote’ werkzaamheden in uw tuin door onze hoveniers te laten uitvoeren. Of iedere maand tot wekelijks onderhoud om u alle werkzaamheden uit handen te nemen.

Kunnen jullie een grote boom uit de tuin rooien?

Dat kunnen wij zeker. U kunt ons inschakelen voor alle onderhoudswerkzaamheden in uw tuin.

Kunnen we door jullie ook alleen een haag laten knippen?

U kunt bij ons ook terecht om één of enkele werkzaamheden in uw tuin door onze hoveniers te laten uitvoeren, zoals bijvoorbeeld het knippen van een haag, het snoeien van een boom of het verticuteren van het gazon in uw tuin.

Wat voor meststoffen gebruiken jullie?

Voor de bemesting van de planten en het gazon in de tuinen die we aanleggen en onderhouden gebruiken we altijd organische meststoffen (en geen kunstmest). Dit is beter voor planten en gazon, omdat de voeding veel langzamer vrij komt. Planten (en dus ook grasplanten) moeten meer moeite doen om aan de voeding te komen, waardoor zij een sterker wortelgestel ontwikkelen.

Voeren jullie ongediertebestrijding uit?

Wij voeren enkel ongediertebestrijding uit door het inzetten van natuurlijke vijanden tegen bijvoorbeeld luizen, buxusmot, engerlingen en emelten. Kijk voor meer informatie op: ongediertebestrijding

Gebruiken jullie elektrisch gereedschap?

Voor het onderhoud van de tuin maken wij gebruik van onder andere heggenscharen en bladblazers. De meeste apparaten die wij gebruiken werken op accu. Ze zijn stiller in gebruik en minder belastend voor het milieu.

“Een goed gestructureerde aanpak met een mooi resultaat”

Klanttevredenheidscijfer: 9,25 – Familie van de Beek, Waalre

Download uw E-book met 45 onderhoudstips

Kan u wel wat hulp gebruiken bij het onderhouden van uw tuin? We hebben een handige e-book gemaakt boordevol met tips over tuinonderhoud. We behandelen niet alleen het onderhoud van het groen in uw tuin, maar ook tuinelementen zoals een vlonder.

Wij komen vrijblijvend bij u langs

In een vrijblijvend oriëntatiegesprek kunnen we de mogelijkheden en ideeën over uw moderne tuin bespreken. In dit eerste gesprek kunnen we u al een globale indicatie geven van de kosten voor de aanleg van uw nieuwe tuin. U kunt een vrijblijvende afspraak maken door het contactformulier in te vullen. Binnen één werkdag nemen wij contact met u op om een afspraak in te plannen.

  • Tuin

Tips

  • Het Rullen

Duurzaamheid