Hoe onderhoud ik een vaste planten border?

Wilt u ook het hele jaar door een prachtig bloeiende en groeiende vaste plantenborder? In één kleur of een juiste mix van verschillende kleuren en bloeitijd. Een border die insecten aantrekt en heerlijk geur. Om zo’n border elk jaar mooi te houden, hebben bijvoorbeeld de planten voeding nodig en is het verstandig ze te snoeien. Om te zorgen voor een mooie, frisse border heb ik de volgende tips.

Een prachtig bloeiende en groeiende vaste plantenborder

  1. Voeding en bemesting
  2. Snoei en seizoensonderhoud
  3. Vorstbescherming van stam en wortels

Voeding en bemesting

Vaste planten hebben uiteraard water nodig, maar ook goede voeding. Ik adviseer u eens per jaar een organische bodemverbeteraar toe te voegen en drie keer per jaar organische korrelmest te strooien.

Snoei en seizoensonderhoud

Zorg ervoor dat onkruid op tijd tussen de planten wordt verwijderd. Sommige planten gaan voor een tweede keer bloeien, als u ze direct na de bloei terugsnoeit.

Vorstbescherming van stam en wortels

Soms is een vorstbescherming noodzakelijk, als een plant niet winterhard is. Als de plant vast in de grond staat, is luchtisolatie de beste methode. Gebruik bijvoorbeeld stro en jute om de stam in te pakken. Blad is een natuurlijke bescherming voor de wortels. Laat de plant niet verstikken. Houdt in vochtige, koude periodes de stam en de grond droog. Dat dempt de invloed van vorst.

Relevante tuinartikelen

Telefoon icoon Neem contact op