Het Rullen

Het aanleggen van een duurzame tuin

Duurzaamheid is een actueel thema. Of het nu gaat om biodiversiteit, waterberging of verbeteren van het bodemleven, wij bieden hiervoor praktische en creatieve oplossingen.

Filosofie

Als één bedrijfstak een bijdrage levert als het om duurzaamheid gaat dan zijn het hoveniersbedrijven: wij zorgen er voor aanplant van planten en bomen, bieden oplossingen voor waterberging en maken de tuin tot een plek waar je je goed voelt.

Hoveniersbedrijf Het Rullen is dé hovenier voor een heerlijk buitenleven. Dat is de beste tuin voor uw wensen, ontzorgen met onze service en garantie, maar ook duurzaamheid en hoe we met de natuur omgaan.

Duurzaam in materiaal

In de tuinen die wij ontwerpen passen wij duurzame materialen toe. Materialen die lang mee gaan en als het even kan, kunnen worden hergebruikt.
Bij het maken van een beplantingsplan houden wij rekening met biodiversiteit: afwisselende planten, die aantrekkelijk zijn voor insecten, maar bovenal voor u. Planten die je kunt zien, ruiken en proeven.
Ook helpen we met oplossingen voor waterberging, zoals ondergrondse wateropslag en een groendak.

Duurzaam in beplanting

Eén van de belangrijkste onderdelen van de tuin is de keuze van de beplanting. Hieraan besteden wij veel aandacht. Niet alleen door te kijken naar kleurencombinaties, hoogtes en bloeitijden. Met een gevarieerde beplanting en door te kiezen voor planten die insecten zoals bijen en vlinders aantrekken draagt u bij aan het verbeteren van de biodiversiteit.

Duurzaam in onderhoud

De machines die wij gebruiken, zoals heggenschaar en bladblazer, zijn zoveel mogelijk op accu. Zo wordt de uitstoot beperkt. Deze machines maken bovendien minder geluid.

Onze meststoffen zijn allemaal organisch. Hiermee zorgen we voor een goed bodemleven. Wij gebruiken dus geen kunstmest. Daarnaast denken we ook met u mee met biologische bestrijding om op een natuurlijke manier ongewenste insecten of dieren te weren.

Wij komen vrijblijvend bij u langs

In een vrijblijvend oriëntatiegesprek kunnen we de mogelijkheden en ideeën over uw moderne tuin bespreken. In dit eerste gesprek kunnen we u al een globale indicatie geven van de kosten voor de aanleg van uw nieuwe tuin. U kunt een vrijblijvende afspraak maken door het contactformulier in te vullen. Binnen één werkdag nemen wij contact met u op om een afspraak in te plannen.

  • Tuin

Onderhoud

  • Het Rullen

Service & garantie

Werken aan duurzaamheid

Subsidie op uw duurzame tuin

Als u in Eindhoven of Helmond woont, kunt u via de gemeente een flinke subsidie krijgen op de aanleg van het sedumdak. Deze subsidie kan oplopen tot € 25 per m². Bekijk hier de voorwaarden van de gemeente Eindhoven voor een duurzame tuin. En bekijk hier wat de gemeente Helmond voor uw klimaatvriendelijke tuin kan betekenen.

Aanvragen subsidie

Als u een sedumdak laat aanleggen en u gaat subsidie aanvragen, zorg er dan voor dat u deze subsidie volgens de juiste formulieren en voorwaarden aanvraagt. Indien de aanleg van het groendak door ons bedrijf wordt gedaan, kunnen wij u uiteraard helpen om de subsidieaanvraag op de juiste manier te doen.

Telefoon icoon Neem contact op