Het snoeien van uw tuin - Het Rullen hoveniers - Tuinen met karakter

Soms snoeit u omdat een boom bijvoorbeeld te groot wordt of omdat een heester over het tuinpad hangt. Sommige soorten vaste planten kunt u twee keer in één seizoen laten bloeien door ze een keer extra terug te knippen. Het kan ook zo zijn dat u meer licht in uw tuin wilt of dat u een lei- of dakboom heeft die jaarlijks in vorm moet worden geknipt. Zo zijn er nog wel een aantal andere redenen waarom u de planten in uw tuin kunt snoeien.
<h2>Wanneer is de beste tijd om te snoeien?</h2>
Weten wanneer je welke planten kunt snoeien is een vak apart. Het is niet zo dat alle planten in uw tuin in dezelfde periode gesnoeid kunnen worden.
Voor veel bomen zijn de wintermaanden de ideale tijd om te snoeien, maar voor bomen waarvan de sapstroom al vroeg op gang komt, zoals een notenboom, is dat te laat.
Ook vorstgevoelige planten kunt u beter niet in de winter snoeien, wacht hiermee tot het vroege voorjaar. Sommige planten snoeit u voor de bloei, andere planten juist weer na de bloei.
De meeste hagen kunt u het beste vaker per jaar knippen voor een mooie strakke tuin.

Kortom, snoeien is echt een vak apart. Want waar snoeit u die tak af? En als u de hagen in uw tuin echt strak recht wilt, kunt u dit vaak het beste aan een vakman overlaten.
<h2>Vaste planten snoeien na de winter</h2>
Hebt u er wel eens aan gedacht om de vaste planten in uw tuin niet al in de herfst, als ze zijn uitgebloeid, terug te knippen, maar hiermee te wachten tot na de winter? Veel vaste planten hebben met hun zaaddozen ook een mooi winterbeeld. Met een laagje sneeuw of rijp erop ziet het er ’s winters sprookjesachtig uit.

Een heg snoeien doe je zo

Heeft u een heg in uw tuin? Dan zijn de zomermaanden de periode om de heg te knippen. Maar hoe vaak knip ik de heg in mijn tuin? Waar moet ik verder op letten? En hoe knip ik de heg zo recht mogelijk? Antwoord op deze en andere vragen vindt u in deze blog.

Hortensia snoeien

De hortensia is een romantische plant die in vrijwel elke tuin prachtig staat. Hij is erg sterk, onderhoudsvriendelijk en in allerlei soorten en kleuren verkrijgbaar. Maar hoe snoei je de hortensia nu eigenlijk? Deze vraag krijgen wij vaak van onze klanten. Hoe en wanneer je een hortensia moet snoeien, hangt af van de soort die in uw tuin staat en of u de plant groot wil laten groeien of klein wilt houden. In deze blog geven wij per soort hortensia een antwoord op deze vraag.

Hoe Onderhoud Ik Een Vaste Planten Border?

Wilt u ook het hele jaar door een prachtig bloeiende en groeiende vaste plantenborder? In één kleur of een juiste mix van verschillende kleuren en bloeitijd. Een border die insecten aantrekt en heerlijk geur. Om zo'n border elk jaar mooi te houden, hebben bijvoorbeeld de planten voeding nodig en is het verstandig ze te snoeien. Om te zorgen voor een mooie, frisse border heb ik de volgende tips.

Planten Snoeien In De Tuin Van Franka

Een paar weken geleden heb ik u via social media gevraagd tuinvragen te stellen. Via onze facebook pagina www.facebook.com/hetrullen stelde Franka de vraag wanneer en hoe zij de planten in haar tuin moet snoeien. Nu hebben wij de tuin van Franka een aantal jaren geleden aangelegd. Ik weet dus welke planten in haar tuin staan. Het leek mij daarom een leuk idee om de vraag van Franka wat uitgebreider te beantwoorden. (Franka is dit keer de gelukkige. Ik kan dit helaas niet voor iedereen doen, maar wie weet bied ik het in de toekomst nog wel eens aan. Houd facebook goed in de gaten!). Franka, hieronder vind je voor alle planten in je tuin een snoeiadvies. Succes!

Tuinvraag: “Kan Ik Een Oude Druivenstruik Nog Snoeien?”

Via social media heb ik een tuinvraag ontvangen van Wilma. Zij vraagt of zij een oude druivenstruik nog kan snoeien. En hoe het komt dat er vlekken op het blad van de druivenstruik zitten. In onderstaande video geef ik antwoord op deze vraag.

7 Tips Voor Het Onderhoud Van Bomen

Hoe onderhoudt u nu eigenlijk een boom? Een boom als blikvanger in uw tuin of in dakvorm als parasol. Bomen zijn prachtig. Ik heb de volgende zeven tips voor het onderhoud van bomen.