Kosten Tuinaanleg

Wat zijn de kosten van tuinaanleg? Deze vraag krijgen wij regelmatig als mensen, die zich aan het oriënteren zijn op de aanleg van hun nieuwe tuin, bij ons informeren naar de mogelijkheden. Een hele terechte vraag natuurlijk. Want wat je niet wilt is dat er een prachtig tuinontwerp gemaakt wordt van uw nieuwe droomtuin, maar dat de bijbehorende offerte voor de tuinaanleg niet strookt met het budget dat u voor ogen heeft.

Wat bepaalt de prijs van een nieuwe tuin?

De kosten van een nieuwe tuin zijn van een aantal factoren afhankelijk. Wij hebben de 3 belangrijke punten voor u op een rijtje gezet.

1. De tuin leeghalen en afvoeren

Voordat uw nieuwe tuin kan worden aangelegd, moet eerst uw oude tuin worden leeggehaald en opgeruimd. Als er bijvoorbeeld veel oude verharding moet worden opgeruimd, dan kost dit meer tijd en zijn de kosten hoger dan wanneer er alleen een oud gazon moet worden afgestoken.Belangrijk is of uw tuin machinaal bereikbaar is. We kunnen dan sneller werken met onze machines dan wanneer we alles met de hand moeten aan- en afvoeren.

2. Tuinmaterialen

Voor uw nieuwe tuin heeft u de keuze uit duizend en één verschillende materialen. Voor bijvoorbeeld de verharding en het hout voor een schutting, een pergola of een vlonder. Aan deze materialen hangen verschillende prijskaartjes. Ook de maat van de beplanting in uw nieuwe tuin is hierbij een belangrijke factor.
Het zal u niet verwonderen dat de exclusiviteit, grootte en duurzaamheid van de materialen mede de kosten van de aanleg van uw tuin zullen bepalen.
U kunt overwegen om diverse materialen in uw tuin te hergebruiken: goed voor uw portemonnee en het milieu.

3. Tuinelementen

Het maakt nogal een verschil of in uw droomtuin een mooie strakke vijver komt te liggen of een prachtig groen gazon. De aanleg van een vijver kost meer tijd dan de aanleg van een gazon en er worden ook meer materialen in verwerkt. Zo zijn er natuurlijk nog veel meer voorbeelden te noemen die van invloed zijn op de kosten van tuinaanleg. Accessoires maken uw tuin af en kunnen echt het verschil maken. Een aantal mooie bloembakken, een tuinhaard of een prachtige tuinmeubel set in uw tuin geven uw tuin een bijzondere uitstraling. Hier hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan.

Wat kost een tuin aanleggen?

Zoals u leest worden de kosten van een nieuwe tuin bepaald door een groot aantal factoren. Even snel via internet de kosten van tuinaanleg doorgeven, is dus lastig. Omdat wij in de loop der jaren al veel mensen hebben geholpen met het tuinontwerp en de tuinaanleg van hun nieuwe droomtuin, kunnen wij wel een vrij nauwkeurige kostindicatie van de aanleg van uw nieuwe droomtuin afgeven als we een uurtje over de wensen voor uw nieuwe tuin gesproken hebben. Hiervoor plannen wij graag geheel vrijblijvend een afspraak bij u thuis in. Het voordeel een gesprek bij u thuis is dat ik de situatie ter plekke kan bekijken en inschatten.

We hebben dan een inspirerend gesprek waarin u aan het eind precies weet wat u wel en wat u niet wilt. Wij kunnen dan een vrij nauwkeurige indicatie geven van de kosten van de tuinaanleg van uw nieuwe tuin. Zo voorkomt u op voorhand al dat u een prachtig tuinontwerp van uw nieuwe droomtuin laat maken dat u niet kunt laten uitvoeren omdat uw budget niet toereikend is.

Vrijblijvende afspraak maken?

Wilt u een vrijblijvende afspraak maken om de mogelijkheden en kosten van uw nieuwe droomtuin te bespreken? Neem dan snel contact met ons op.

Relevante tuinartikelen

Telefoon icoon Neem contact op