Voorkom dat jonge aanplant dood gaat door het extreme weer

Het slechte weer van afgelopen juni kan van invloed zijn op de groei van jonge aanplant. Vooral de zware regenval heeft de planten geen goed gedaan. Heeft u het afgelopen voor nieuwe planten uw de tuin gezet? Dan is het nu tijd om actie te ondernemen

Haarwortels nieuwe aanplant afgestorven

Door de zware regenval in juni hebben nieuw aangeplante bomen en planten zich niet goed kunnen wortelen en zijn de haarwortels van deze planten mogelijk (gedeeltelijk) afgestorven. Deze haarwortels heeft de plant juist nodig om de noodzakelijke voedingsstoffen uit de bodem op te nemen. Door de relatief hoge temperaturen die we nu hebben, is er een grote kans op verdroging en uitval. Dit begint vaak met een geel verkleuring van het blad en vroege bladval. Ook staan sommige heesters al in hun herfstkleur.

Extra bemesting nodig

Uitval kan voorkomen worden door de planten nu extra te bemesten met een organische korrelmest en de juiste bodemverbeteraar. Met name de bodemverbeteraar is van belang. Deze zorgt er namelijk voor dat een plant tot 700% meer voedingstoffen uit de bodem kan opnemen. Precies wat de planten nu nodig hebben.

Bemest dus nu uw tuin om uitval van de jonge aanplant te voorkomen!

Vragen over de bemesting van uw tuin?

Heeft u nog vragen over de bemesting van uw tuin? stel uw vraag dan in onderstaand contactformulier. Ik neem dan binnen 1 werkdag contact met u op om uw vraag te beantwoorden.

Relevante tuinartikelen