Bouwkundige tuinelementen

Subsidie op groene daken

Het aanleggen van groene daken op platte daken en terrasoverkappingen wordt steeds populairder. Want een groen sedumdak is niet alleen mooi, het verlengt ook de levensduur van het dak en het vangt regenwater op. Bovendien kunt u vaak subsidie krijgen als u een sedumdak aanlegt. Hoeveel subsidie geven bijvoorbeeld de gemeenten Eindhoven en Helmond?

Sedumdak aanleggen

Over het algemeen passen wij sedummatten toe bij de aanleg van groene daken. Sedum is een vetplantje. Het voordeel van sedum als groendak is dat het zomer en winter groen blijft en weinig onderhoud vraagt. Sedum kan goed tegen zowel warme, droge perioden als koud en nat weer.

Voordelen groendak

Financiële voordelen van een groendak zijn een flinke energiebesparing, een langere levensduur van de dakbedekking en besparing op energiekosten door warmte- en koude-isolatie.
Milieu voordelen zijn naast de isolatie, schonere lucht door minder fijnstof, stimulering van de biodiversiteit en minder belasting van het riool en daaruit voortvloeiende overstromingen.
Meer informatie over de voordelen van een sedumdak vindt u op onze pagina een groendak op uw terrasoverkapping, tuinhuis of garage.

Subsidie groene daken Eindoven en Helmond

Als u in Eindhoven of Helmond woont, kunt u via de gemeente een flinke subsidie krijgen op de aanleg van het sedumdak. Deze subsidie kan oplopen tot € 25 per m². Bekijk hier de voorwaarden van de gemeente Eindhoven voor een duurzame tuin. En bekijk hier wat de gemeente Helmond voor uw klimaatvriendelijke tuin kan betekenen.

Aanvragen subsidie

Als u een sedumdak laat aanleggen en u gaat subsidie aanvragen, zorg er dan voor dat u deze subsidie volgens de juiste formulieren en voorwaarden aanvraagt. Indien de aanleg van het groendak door ons bedrijf wordt gedaan, kunnen wij u uiteraard helpen om de subsidieaanvraag op de juiste manier te doen.

Relevante tuinartikelen

Telefoon icoon Neem contact op