De levende tuin

In een levende tuin kun je de natuur zien, voelen, horen, ruiken en proeven. Rondom je eigen huis wordt het fijner en gezonder voor jezelf, kinderen en dieren. Wat een beetje groen met mensen en dieren doet, is van onschatbare waarde. Groen geeft inspiratie, plezier en ontspanning. Groen is goed voor je gezondheid. Groen helpt ons tegen wateroverlast, groen zuivert de lucht. Groen verhoogt de kwaliteit van ons leven en verbetert het milieu. Je kunt er zelfs van eten! En niet alleen wij, ook vogels, vlinders en egels vinden voedsel in het groen

Laat groen meer leven

Dus waarom onze tuinen, parken en bedrijventerreinen vullen met stenen? Geef groen de ruimte. Laat groen meer leven. Gewoon rondom je eigen plek!

Ruil stenen in voor planten en bloemen. Het weghalen van één steen maakt al verschil. Straten, buurten en steden fleuren op, kinderen kunnen lekker ravotten, vogels, vlinders en andere dieren krijgen weer ruimte.

Daarom. Doe ook mee. Breng je omgeving tot leven met meer bloemen, planten en ander groen.

De 4 pijlers van de levende tuin

Deze vier elementen dragen bij aan het leven in de tuin:

  1. biodiversiteit
  2. energie
  3. water
  4. bodem

Meer over deze onderdelen leest u op: www.delevendetuin.nl.

Stel Uw Vraag

Heeft u nog vragen over de mogelijkheden van een levende tuin in uw eigen tuin? Vul dan onderstaand contactformulier in. Ik neem binnen 1 werkdag contact met u op om een afspraak te maken.

Relevante tuinartikelen

Telefoon icoon Neem contact op