Vijveronderhoud

Vijveronderhoud voorjaar

Om het hele jaar optimaal te kunnen genieten van een heldere vijver waarin ook de planten goed groeien is in het voorjaar onderhoud aan de vijver nodig.

Vijverbodem schoonmaken

Heeft u in het najaar al onderhoud aan de vijver gepleegd, dan hoeft u nu weinig te doen. Wanneer u het najaarsonderhoud bent vergeten, dan is het verstandig om organisch afval, zoals ingewaaide bladeren en afgestorven plantenresten, nu zoveel mogelijk uit de vijver te verwijderen. Hierdoor voorkomt u algengroei.

Vijverfilter schoonmaken

In het voorjaar start uit het vijverfilter weer op. Het filter en de inhoud moet worden schoongemaakt en de UV-lamp moet worden vervangen door een nieuwe lamp. Omdat de bacteriën dood zijn gegaan toen het filter stilstond in de winter, moeten nu nieuwe bacteriën worden toegevoegd.

Vissen

Vissen zorgen voor veel leven in de vijver. Kijk wel uit dat u er niet teveel in zet. Vissen produceren voedingsstoffen, maar teveel voedingsstoffen veroorzaken algen! Zet nooit meer dan 3 tot 5 vissen per 1000 ltr. in de vijver.

Waterkwaliteit van de vijver

Het vijverwater heeft een hoge hardheid nodig om helder te blijven. De waterkwaliteit kunt u verhogen met behulp van een hardheidsverhoger die bestaat uit natuurlijke bestanddelen.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over het onderhoud van de vijver in uw tuin? Neem dan contact met ons op!

Relevante tuinartikelen

Telefoon icoon Neem contact op