Algemeen onderhoud

Waarom is de drainage van mijn tuin zo belangrijk?

Het is voor een tuin belangrijk dat het regenwater goed afgevoerd kan worden. Grond waar te veel water blijft liggen is geen goede groeiplaats. Doordat er te veel water op het grondoppervlak aanwezig is, is er te weinig ruimte voor lucht. Zowel bodembacteriën als plantwortels hebben lucht nodig om te kunnen leven. Zorgt u daarom voor een goede drainage in uw tuin, zodat het overtollige regenwater goed afgevoerd kan worden en uw tuin geen gevaar loopt.

Er zijn meerdere soorten drainage voor uw tuin

Bij wateroverlast in uw tuin kunnen we 3 verschillende vormen van drainage in uw tuin onderscheiden:

  • De eerste mogelijkheid is het aanbrengen van een drainage in de oppervlakte van de tuin. Deze drainage komt meestal zo’n 70 centimeter diep. Deze oplossing wordt vaak gekozen wanneer er specifieke plekken zijn in de tuin die drainage nodig hebben.
  • Ook kan er gekozen worden voor een ringdrainage. Deze ringdrainage wordt om de woning heen gelegd en is bedoeld om de kruipruimte onder woningen en de grond die daar omheen ligt te ontwateren.

Aanleggen ringdrainage

Wanneer u ringdrainage in uw tuin wilt aanleggen zorgt u er in eerste instantie voor dat er geen tegels op de oppervlakte liggen. Ditzelfde geldt voor bijvoorbeeld planten. Zorg ervoor dat uw oppervlakte geheel vrij is. De volgende stap is het maken van een +- 70cm diepe sleuf. Het is aan te raden deze sleuf met uw hand te graven, zodat het gat niet te breed zal worden.

Telefoon icoon Neem contact op