De perfecte aanvulling op je tuin

Plonsbad in je tuin

Een zwembad in de tuin is voor veel mensen een droom, maar zijn er ook andere opties? Heb je bijvoorbeeld al wel eens van een plonsbad gehoord? Hoe dan ook, als je meer over plonsbaden te weten wilt komen en benieuwd bent naar de voordelen is het aan te raden om snel verder te lezen op deze pagina.

Wat is een plonsbad

First things first, wat is een plonsbad nou eigenlijk? Een plonsbad is in feite een klein zwembad, zoals we die kennen, maar er zijn wel degelijk verschillen. Zo zijn de afmetingen anders. Een plonsbad is namelijk een stuk kleiner dan een gemiddeld zwembad. En ook de doeleinden van een plonsbad zijn anders. Waar een zwembad geschikt is om bijvoorbeeld wat baantjes te trekken, is een plonsbad dat niet. Een plonsbad, of plunge pool, is juist ideaal om in te relaxen, in te dobberen en om in af te koelen na een lange dag. Als je op zoek bent naar een plek om tot rust te komt is een plonsbad de perfecte oplossing. Vanwege de kleinere afmetingen past het bovendien in veel meer tuinen dan een normaal zwembad. Het is bovendien mogelijk om plunge pools te laten bouwen die te verwarmen zijn. Hierdoor zijn ze ook uitermate geschikt voor gebruik in het voorjaar en najaar.

Voordelen van een plonsbad

Een plonsbad komt met tal van voordelen, die hierboven al deels genoemd zijn. Tijdens het ontwerpen van je tuin is dit een aanschaf waar een weloverwogen beslissing over gemaakt dient te worden. Om je hierbij op weg te helpen hebben wij de voornaamste voordelen van een plonsbad hieronder op een rijtje gezet:

  • Plonsbaden zijn vanwege de kleinere afmetingen geschikt voor vrijwel iedere tuin.
  • Plonsbaden zijn door deze kleine afmetingen ook een stuk goedkoper in de aanschaf, vergeleken met een normaal zwembad
  • Plonsbaden hebben om diezelfde reden ook een kleinere hoeveelheid water, waardoor ze sneller opgewarmd zijn
  • Plonsbaden zijn bovendien goedkoper in gebruik dan een normaal zwembad, ook weer vanwege de afmetingen en de hoeveelheid water

Plonsbad en onderhoud

Om optimaal van het plonsbad te kunnen genieten is adequaat onderhoud essentieel. Het is aan te raden om voor een goede afdekking te zorgen. Hierdoor belanden er minder ongewenste dingen in het bad. Ook is het belangrijk om een goede pomp en filter aan te schaffen en te installeren. Het is verstandig om deze regelmatig te controleren. Het filtermandje dient regelmatig geleegd te worden, evenals de voorfilter bij de pomp-filterinstallatie. Indien nodig kunt u de pomp-filterinstallatie ook back-washen. Door verdamping en het back-washen kan het bad wel 9 tot 10 centimeter water verliezen, dit zal weer aangevuld moeten worden. Het water volledig verversen is in principe niet nodig. Denk er dus aan dat je naast tuinonderhoud, ook je plonsbad goed moet onderhouden.

Plonsbad laten aanleggen

Overtuigd van een plonsbad? Dan wil je nu vast weten wat er bij komt kijken om een plonsbad te laten maken. Een plonsbad is zo basic of zo uitgebreid te maken als je zelf wilt. Zo zijn er tal van mogelijkheden wat betreft trapjes en zitgelegenheden en is er een ruime keuze wat betreft baden en afmetingen. Wat je wensen ook zijn, bij Het Rullen Hoveniers denken we graag mee om vervolgens samen met onze zwembadfabrikant tot het perfecte plonsbad te komen. En we helpen bij de aanleg en plaatsing van je plonsbad. Schroom niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen!

Inspiratie: plonsbad in de tuin

Klaar voor een eigen plonsbad in de tuin, maar heb je er nog geen goed beeld bij? Geen enkel probleem natuurlijk. Wij denken mee waar we kunnen en helpen je graag. In de tussentijd kun je hier al wat ‘zwembad’ inspiratie op doen…

Relevante tuinartikelen

Telefoon icoon Neem contact op