Tuinideeën

Keramische tuintegels; de voordelen

Keramische tegels voor buiten zijn nog relatief nieuw. De technische ontwikkelingen zijn de laatste tijd in een stroomversnelling geraakt, waardoor keramische tegels nu een zeer goed alternatief zijn voor betontegels of natuursteen tegels. Wij zijn in ieder geval heel enthousiast. We hebben dan ook al heel wat terrassen van keramische tegels gelegd. Na het lezen van de 12 voordelen van keramische tegels in dit artikel zult u zeker ook enthousiast zijn

12 Voordelen Van Keramische Tegels

Als u kiest voor keramische tegels als terrasverharding dan biedt dit de volgende voordelen:

 1. Kleurvast
 2. Slijtvast
 3. Maatvast
 4. Geen krassen
 5. Geen vlekken
 6. Geen groene aanslag
 7. Gemakkelijk schoon te houden
 8. Niet extreem glad
 9. Duurzamer
 10. Vorstbestendig
 11. Natuurlijke uitstraling
 12. Binnen dezelfde tegels als buiten mogelijk

 

Kleurvast

Keramische tegels zijn gemaakt van puur natuurlijke materialen, zoals mineralen, kaolien en klei. Deze bestanddelen vormen 99% van het gewicht van elke tegel. Het productieproces zorgt ervoor dat de tegels jarenlang hun kleur behouden.

Slijtvast

Door de wijze van produceren, onder zeer hoge drukpersing en het gebruik van porseleinaarde, zijn keramische tegels extreem compact. Deze extreme hardheid zorgt ervoor dat de tegels niet slijten.

Geen krassen

Door met uw stoel over betonnen of natuursteen terrastegels te schuiven, ontstaan vaak krassen op de tegels. Dit probleem ontstaat niet bij keramische tegels. Door de extreme hardheid, krijgt u nauwelijks krassen op de tegels.

Maatvast

De keramische tegels die wij toepassen bij het ontwerp en de aanleg van onze tuinen zijn maatvast. Maatverschillen behoren dus tot het verleden. Keramische tegels zijn echter in veel verschillende kwaliteiten te verkrijgen. Met name bij tegels die in China worden geproduceerd kunnen problemen optreden als het gaat om maatvastheid en vorstbestendigheid. Beseft u zich daarom goed dat goedkoop hier duurkoop kan zijn. Daarom werken wij alleen samen met gerenommeerde leveranciers zoals MBI.

Omdat keramische tegels maatvast zijn, kunnen ze sneller worden verwerkt. Ook onze hoveniers zijn erg blij met keramische tegels. Ze zijn namelijk een stuk minder zwaar dan beton- of natuursteen tegels.

Vorstbestendig

Keramische tegels worden zeer hard gebakken. Hierdoor is de wateropname zeer laag, zelfs minder dan 0,5%. Daardoor zijn deze tegels absoluut vorstbestendig, zelfs bij het gebruik van dooizouten.

Keramische tegels zijn bestand tegen temperatuurswisselingen van -50°C tot + 60°C.

Geen vlekken

Door de lage wateropname is het ook geen probleem als u knoeit met bijvoorbeeld een glas wijn. Als u heerlijk geniet met een hapje en een drankje in uw tuin, en u stoot per ongeluk een glas om, dan maakt u de terrastegels in een handomdraai weer schoon. Er blijft geen vlek achter.

Geen groene aanslag

Door de enorme hardheid hebben ook groene aanslag, mos en algen geen vat op de tegels. Keramische tegels zijn ook bestand tegen zuren en chemicaliën.

Gemakkelijk schoon te houden

Als u bovenstaande heeft gelezen, zult u niet verbaasd zijn dat u keramische tegels eenvoudig schoon kunt maken. Dit kunt u ook doen met een hogedrukspuit.

Niet glad

Het oppervlak van de tegels is aangepast aan de specifieke omstandigheden buiten. Door de stroeve structuur blijven de tegels onder natte condities veilig beloopbaar, zonder het onderhoudsgemak nadelig te beïnvloeden. Keramische tegels kunnen hierdoor ook worden toegepast bij zwembaden.

Natuurlijke uitstraling

Keramische tegels zijn in veel verschillende kleuren en patronen verkrijgbaar. Doordat elke tegel een uniek patroon heeft, houdt het terras een natuurlijke uitstraling. Het terras ziet er bij wijze van spreken uit alsof het een natuursteen terras is.

Binnen dezelfde tegel als buiten mogelijk

Keramische tegels voor binnen zijn al lang een begrip. Omdat de keramische buitentegels dikker zijn dan keramische binnentegels, zo’n 2 cm. dik, kunnen deze tegels nu ook in uw tuin worden verwerkt. U kunt dus eenvoudig binnen en buiten met elkaar verbinden. Door dezelfde tegel die u in uw woonkamer legt door te trekken naar uw terras, creëert u een echte buitenkamer.

Ook Enthousiast Over Keramische Tegels?

Bent u, net als wij, ook zo enthousiast geworden? En lijkt een terras van keramische tegels in uw tuin u ook wel wat? Neem dan contact met ons op door het contactformulier in te vullen. Wij zullen uw vraag snel beantwoorden.

Relevante tuinartikelen

Telefoon icoon Neem contact op