Beplanting en Gazon

Bloembollen in een vaste planten border

Veel vaste planten borders zijn in het vroege voorjaar nogal saai. De vaste planten beginnen dan net uit te lopen en ze vaak bloeien nog niet.

Met bloembollen extra lang genieten van een vaste planten border

Door in de vaste planten border op een subtiele wijze enkele groepen bloembollen te planten, kunt u er voor zorgen dat u in april en mei meer bloei in uw tuin heeft. Zo geniet u in het vroege voorjaar nog meer van uw tuin. Een voordeel is dat, tegen de tijd dat de bloembollen zijn uitgebloeid, de vaste planten het afstervende loof van de bloembollen overgroeien.

Plant de bloembollen in het najaar aan voor een mooi resultaat in het voorjaar!

Biodiversiteit en bloembollen

Vindt u de verbetering van de biodiversiteit belangrijk? Er zijn veel bloembollen die bijen, vlinders en andere insecten aantrekken.

Stem de kleuren van de vaste planten en de bloembollen op elkaar af

Om te voorkomen dat de vaste plantenborders een ratjetoe van allerlei kleuren worden, is het beter om de keuze van de bloembollen af te stemmen op de vaste planten in de borders. Door bijvoorbeeld op een subtiele manier een paar sieruien (Allium) of tulpen in de vaste plantenborder te planten bereikt u heel mooi en modern effect. En met een groepje narcissen of crocussen in uw tuin haalt u het voorjaar zeker naar voren!

Bloembollen Plan

Wilt u dat een vakman kijkt naar de mogelijkheid om bloembollen in uw vaste plantenborder te combineren? Wij maken graag een Bloembollen Plan voor uw tuin. Op deze manier bent u zeker van een perfecte combinatie van vaste planten en bloembollen.

Bloembollen in uw tuin?

Heeft u interesse in een Bloembollen Plan voor uw tuin? Neem dan vrijblijvend contact op met ons.

Relevante tuinartikelen

Telefoon icoon Neem contact op