Tuinverharding in de vorm van een terras of vlonder | Het Rullen Hoveniers

Er zijn meerdere opties voor een tuinverharding. Denkt u bijvoorbeeld aan een terras of vlonder, waar u heerlijk tot rust kunt komen in uw eigen tuin.

De tuinverharding is een belangrijk onderdeel van uw tuin. Daarom is het verstandig om goed na te denken over welk type tuinverharding u wenst. Wij helpen u graag met het maken van de juiste keuzes. Weet u nog niet in welke stijl u uw tuin wilt? Doe wat inspiratie op.

Bij de keuze voor een tuinverharding is het belangrijk om te kijken naar het type materiaal. Wilt u dat uw tuinverharding water doorlaat of wilt u gebruik maken van niet-doorlatende materialen?

  • Waterdoorlatende materialen zoals grind, kiezel, dolomiet of porfier. Het voordeel is dat het relatief goedkope materialen zijn. Daarnaast zijn ze milieuvriendelijk. Er zijn daarnaast ook andere mogelijkheden voor waterdoorlatende verhardingen.
  • Semi-waterdoorlatende materialen als klinkers, kasseien en hout. Door de dunne randen en de opbouw van de ondergrond wordt het regenwater maximaal afgevoerd.
  • Niet-waterdoorlatende materialen als tegels en gestort beton.

Wij vinden het belangrijk dat u zo weinig mogelijk overlast heeft van de aanleg van de tuin, daarom ruimen onze hoveniers elke dag de tuin in aanleg op.

Weet u al wat u wilt met uw tuinverharding? Neem vrijblijvend contact met ons op en bekijk wat voor u de mogelijkheden zijn. Heeft u nog wat meer inspiratie nodig? Lees hieronder meer over tuinverhardingen!

Hoe Wordt De Vlonder In Mijn Tuin?

Een vlonderterras kan worden gemaakt van hout en gerecycled kunststof. Houten vlonderplanken zijn er in een standaard groef, maar ook in gladde planken en met een facetrandje. U kunt tropisch hardhout toepassen maar ook eiken is zeer geschikt. Houd er rekening mee dat alle hout naar grijs verkleurt.

Tuinaanleg: Een Bijzondere Tuin Als Tuinkamer In Someren

In 2011 hebben we bij een vrijstaande woning in Someren de complete tuin aangelegd. Als stijlvolle tuinkamer komt deze tuin nu volledig tot zijn recht. Het is een spannende tuin, met een bijzonder lijnenspel. Extra opvallend in deze tuin zijn de hoogteverschillen, de grote groepen planten en de spiegelvijver. Dankzij vakkundig en regelmatig onderhoud is deze tuin het hele jaar door een plaatje. Hieronder kunt u lezen hoe wij dat voor elkaar krijgen.

Tuinaanleg: Metamorfose Van Een Patiotuin

Een aantal weken geleden heeft u kunnen lezen dat onze hoveniers bezig waren met de tuinaanleg van een patiotuin. Deze achtertuin heeft een complete metamorfose ondergaan. Ik heb u toen het eindresultaat van deze tuinaanleg beloofd. Onze hoveniers hebben een kleine twee weken met veel plezier aan deze tuin gewerkt. Inmiddels is de tuinaanleg van deze patiotuin afgerond. U kent de tuin niet meer terug. Het is een plaatje geworden.

Tuinaanleg: Een Tuin In Veldhoven Met Een Groen Karakter

“Een tuin met een groen karakter om in het genieten”, dat was de wens van onze klanten toen wij in 2011 voor hen aan de slag gingen met het tuinontwerp voor de tuin bij hun nieuw gebouwde huis in Veldhoven. We zijn nu twee jaar nadat de tuinaanleg heeft plaatsgevonden. Hoe heeft de tuin zich ontwikkeld? Wij zijn een kijkje gaan nemen.

Tuinaanleg: Werk In Uitvoering Patiotuin

Onze hoveniers zijn druk bezig met de tuinaanleg van een patiotuin in Lieshout. Deze tuin ondergaat een complete metamorfose. Ook van een kleine tuin valt absoluut iets moois te maken. Over een paar weken kent u de tuin echt niet meer terug, dus houd mijn blogs in de gaten voor het eindresultaat.

Tuinaanleg: Het Fundament Van Het Straatwerk

Bij een nieuwe tuinaanleg is de verharding eigenlijk altijd een belangrijk, beeldbepalend onderdeel. Of het nu gaat om een terras, een oprit of een pad in de tuin: een goed fundament van de verharding is belangrijk om verzakkingen in de toekomst te voorkomen. Maar wat is een goed fundament?