Tuinaanleg: een bijzondere tuin als tuinkamer in Someren

In 2011 hebben we bij een vrijstaande woning in Someren de complete tuin aangelegd. Als stijlvolle tuinkamer komt deze tuin nu volledig tot zijn recht. Het is een spannende tuin, met een bijzonder lijnenspel. Extra opvallend in deze tuin zijn de hoogteverschillen, de grote groepen planten en de spiegelvijver. Dankzij vakkundig en regelmatig onderhoud is deze tuin het hele jaar door een plaatje. Hieronder kunt u lezenonze tuinenvlonder hoe wij dat voor elkaar krijgen.Vlonder

Tuinkamer

Zoals eigenlijk iedereen wel wil, wilden de eigenaren van deze tuin heerlijk relaxen in hun tuin na bijvoorbeeld een dag lang hard werken.

Op het loungeterras, dat deels overkapt is voor als het weer wat minder is, kunnen zij nu genieten van een heerlijk drankje en een hapje. En van hun tuin natuurlijk. Het uitzicht op de spannende tuin met veel verrassende elementen verveelt namelijk nooit.

Spiegelvijver

Een verrassend en onalledaags element in deze tuin is de grote spiegelvijver. Deze vijver is heel ondiep en dat geeft een speciaal effect.

Het werkt echt als een spiegel: je ziet jezelf, de planten of de wolkenluchten, afhankelijk van de hoek waarmee je in de vijver kijkt.

Een echt sprankelend en verfrissend element.

Hoogteverschillen

De tuin is op zich relatief ondiep. Door de strakke lijnen en door de vlonder die zwevend boven de rest van de tuin ligt, ontstaat veel meer dieptewerking in deze tuin.

In de hele tuin zijn materialen van de hoogste kwaliteit verwerkt. De lichtlijnen onder de vlonder geven in de avond een bijzonder effect.

Bijkomend voordeel van de hoogteverschillen is dat je de trampoline die in de tuin ligt vanaf de terrassen nauwelijks ziet.

Dakbomen

Op verschillende lijnen in deze tuin deze dakbomen geplant. Behalve een natuurlijke parasol als beschutting, wordt het lijnenspel zo in de hoogte doorgetrokken. De combinatie met grote groepen vaste planten en heesters versterkt de lijnen in deze tuin alleen maar.

De dakbomen worden in de avond uitgelicht met grondspotjes waardoor een extra sfeervol effect ontstaat.

De dakbomen (Liquidambar) geven in het najaar een extra cadeautje weg door de prachtige rood-gele herfstkleuren.

Door Vakkundig Tuinonderhoud Blijft Deze Tuin Een Plaatje

Intussen zijn we twee jaar na de tuinaanleg. De tuin is volwassen geworden en ziet er heel het jaar prima verzorgd en onderhouden uit. De eigenaren van deze tuin hebben bij ons een jaarabonnement Excellent afgesloten.

Dit jaarabonnement houdt in dat wij hen bijna al het tuinonderhoud uit handen nemen:  we snoeien de planten, we bemesten de planten regelmatig, we verticuteren en bemesten het gazon en we onderhouden de beregeningsinstallatie. En natuurlijk vegen we na elke onderhoudsbeurt de verharding aan als finishing touch van de maandelijkse onderhoudsbeurt.

Zo kunnen onze klanten optimaal genieten van hun tuin en zijn zij er zeker van dat de tuin optimaal in conditie blijft.

Relevante tuinartikelen