Tuinen met identiteit met een tuinontwerp van Het Rullen

Met een groene tuin overlast door hoosbuien verminderen

We hebben de laatste weken last van hoosbuien met veel regen. Het gevolg van deze hoosbuien is dat er in onze regio met name gisteren veel wateroverlast was.

De foto’s in de krant en op social media van ondergelopen straten en tuinen in onder andere Geldrop, Asten, Heeze en Valkenswaard spraken boekdelen. Erg vervelend als je hiermee geconfronteerd wordt.

Een groene tuin met veel borders kan helpen om deze overlast te verminderen.

Veeen groene tuin met plantenborders en gazon tegen wateroverlast hoosbuienel verharding in de tuin belangrijke oorzaak wateroverlast

Een belangrijke oorzaak van deze wateroverlast is dat straten en tuin vaak helemaal of voor een groot deel verhard zijn. Het water wordt stroomt naar één plek, een afvoerputje of straatkolk. En die kan zoveel water natuurlijk nooit snel verwerken.

Een groene tuin helpt de wateroverlast verminderen

Bij een groene tuin is de overlast veel minder. Als je veel borders in je tuin hebt, dan zakt het water zo de bodem in en hoeft het niet eerst verzameld te worden. Bovendien is een groene tuin veel mooier: er zit veel meer ‘leven’ in, met meer kleur en groen maakt de mens echt gelukkig. En met het onderhoud van een groene tuin kan het best meevallen. Wist u dat een dichtgegroeide vaste planten border minder onderhoud vraagt dan een terrasverharding?

een groene tuin met plantenborders en waterelement tegen wateroverlast hoosbuien‘Vergroen’ uw eigen tuin!

Natuurlijk is het probleem van wateroverlast niet van vandaag op morgen opgelost. Maar door uw tuin te ‘vergroenen’ met meer borders en minder verharding, kunt u zelf een bijdrage leveren om stap voor stap het probleem te verminderen. Want volgens mij zijn de meeste geleerden het er wel over eens dat we in de toekomst alleen maar meer van deze zware hoosbuien mogen verwachten.

Geïnteresseerd in een groene tuin?

Bent u geïnteresseerd om de mogelijkheden van een groene tuin met mij te bespreken? Vul dan onderstaand contactformulier in en ik neem binnen 1 werkdag contact met u op om een afspraak te maken om de mogelijkheden van een groene tuin met u te bespreken.

tuinontwerp 3d zwemvijver terrasoverkapping hovenier tuinaanleg eindhoven helmond

Presentatie van een tuinontwerp: hoe wij u uw nieuwe tuin laten beleven

De realisatie van uw nieuwe droomtuin start bij het maken van een tuinontwerp. Wij laten u bij de...

kleine tuin met plonsbad en buitenkeuken in eindhoven

Kleine tuin met plonsbad in Eindhoven

In het Vonderkwartier in Eindhoven hebben wij een kleine stadstuin ontworpen en...

Voorbeeld van GeoCeramica Impasto Grigio tegel

GeoCeramica: nieuwe soort terrastegel met veel voordelen

Sinds enkele maanden is er een nieuwe soort terrastegel op de markt, waarover wij heel enthousiast...

Top
040 283 29 10
Contact