Tuinen met identiteit met een tuinontwerp van Het Rullen

Snoeien

Soms snoeit u omdat een boom bijvoorbeeld te groot wordt of omdat een heester over het tuinpad hangt. Sommige soorten vaste planten kunt u twee keer in één seizoen laten bloeien door ze een keer extra terug te knippen. Het kan ook zo zijn dat u meer licht in uw tuin wilt of dat u een lei- of dakboom heeft die jaarlijks in vorm moet worden geknipt. Zo zijn er nog wel een aantal andere redenen waarom u de planten in uw tuin kunt snoeien.

Wanneer is de beste tijd om te snoeien?

Weten wanneer je welke planten kunt snoeien is een vak apart. Het is niet zo dat alle planten in uw tuin in dezelfde periode gesnoeid kunnen worden.
Voor veel bomen zijn de wintermaanden de ideale tijd om te snoeien, maar voor bomen waarvan de sapstroom al vroeg op gang komt, zoals een notenboom, is dat te laat.
Ook vorstgevoelige planten kunt u beter niet in de winter snoeien, wacht hiermee tot het vroege voorjaar. Sommige planten snoeit u voor de bloei, andere planten juist weer na de bloei.
De meeste hagen kunt u het beste vaker per jaar knippen voor een mooie strakke tuin.

Kortom, snoeien is echt een vak apart. Want waar snoeit u die tak af? En als u de hagen in uw tuin echt strak recht wilt, kunt u dit vaak het beste aan een vakman overlaten.

Vaste planten snoeien na de winter

Hebt u er wel eens aan gedacht om de vaste planten in uw tuin niet al in de herfst, als ze zijn uitgebloeid, terug te knippen, maar hiermee te wachten tot na de winter? Veel vaste planten hebben met hun zaaddozen ook een mooi winterbeeld. Met een laagje sneeuw of rijp erop ziet het er ’s winters sprookjesachtig uit.

Lees alles over Snoeien

Een heg snoeien doe je zo

Een heg snoeien doe je zo

Heeft u een heg in uw tuin? Dan zijn de zomermaanden de periode om de heg te knippen. Maar hoe vaak knip ik de heg in mijn tuin? Waar moet ik verder...
Hortensia snoeien

Hortensia snoeien

De hortensia is een romantische plant die in vrijwel elke tuin prachtig staat. Hij is erg sterk, onderhoudsvriendelijk en in allerlei soorten en...
Hoe Onderhoud Ik Een Vaste Planten Border?
Planten Snoeien In De Tuin Van Franka

Planten Snoeien In De Tuin Van Franka

Een paar weken geleden heb ik u via social media gevraagd tuinvragen te stellen. Via onze facebook pagina www.facebook.com/hetrullen stelde Franka de...
Tuinvraag: “Kan Ik Een Oude Druivenstruik Nog Snoeien?”
7 Tips Voor Het Onderhoud Van Bomen

7 Tips Voor Het Onderhoud Van Bomen

Hoe onderhoudt u nu eigenlijk een boom? Een boom als blikvanger in uw tuin of in dakvorm als parasol. Bomen zijn prachtig. Ik heb de volgende zeven...
040 283 29 10
Contact