Tuinen met identiteit met een tuinontwerp van Het Rullen

Planten water geven bij hoge temperaturen

In een droge zomerperiode met hoge temperaturen verdient het water geven van de planten in uw tuin extra aandacht.

Vooral jonge aanplant en planten die in bloembakken staan, zijn gevoelig voor uitdroging.

Te vaak water geven is niet goed, maar doe het wel op tijd….

tuinontwerp-tuinaanleg-plantenborder-grasen-hovenier-eindhoven-helmond-nuenenNiet te vaak water geven

Ik raad u aan om niet te snel naar de tuinslang te grijpen, maar wel op tijd. Planten die vaak water krijgen, blijven met hun wortels aan de oppervlakte, in plaats van wat dieper op zoek te gaan naar water. Een plant die aan het einde van een warme dag zijn bladeren slap laat hangen, maar er de volgende ochtend weer fris bij staat, redt het nog prima. De plant laat zijn bladeren hangen om verdamping tijdens het warmste gedeelte van de dag te beperken.

Nieuwe aanplant

Nieuw aangeplante vaste planten, heesters en bomen moeten de eerste twee jaar na aanplant, in langdurige droge en warme periodes, regelmatig van water worden voorzien. Het is beter om tweemaal per week de sproeier gedurende één uur op dezelfde plek te zetten, dan elke dag een beetje water te geven. Maak eventueel een dijkje rond de stammen, waardoor het water niet kan weglopen.

Wordt het echt heel warm en droog weer met temperaturen boven de 30 graden, dan zult u mogelijk dagelijks water moeten geven. Dit blijft altijd de inschatting van uzelf.

tuinonderhoud-planten-water-geven-perkgoed-in-bloembakken-hovenier-eindhoven-helmond-nuenenPlanten in bloembakken

Planten in bloembakken, en dan met name perkgoed, zullen vaker gesproeid moeten worden. Omdat de grond in bloembakken sneller uitdroogt, is het verstandig om deze planten extra in de gaten te houden. Geef ze bij warm en droog zomerweer dagelijks water.

’s Ochtends vroeg sproeien

Omdat planten ’s avonds geen water opnemen gaat zeker 40 % van het water verloren. Ook om schimmels en slakken uit de tuin te houden, is het aan te raden dat de planten droog de nacht in gaan. Biedt de tuin, na een lange droge periode een wat stoffige aanblik en wilt u de bladeren een opfrisser geven, sproei dan ’s ochtends vroeg. De planten hebben dan de hele dag om op te drogen.

tuinonderhoud-rainbird-turbinesproeierAutomatische beregening in de tuin

Als u een automatische beregening in uw tuin heeft, dan biedt dit veel gemak. U stelt éénmaal de beregening in en de installatie doet het werk. Zo kunt u optimaal genieten van een zomerse dag en hoeft u niet met tuinslangen aan de slag. Stel de beregeningscomputer zo in dat deze de planten in de borders regelmatig water geeft. U kunt hierbij dezelfde frequentie aanhouden zoals hierboven is aangegeven.

Stel Uw Vraag

Heeft u nog vragen over het water geven van de planten in uw tuin of het aanleggen van een automatische beregening in uw tuin? Neem dan vrijblijvend contact met ons, door bijvoorbeeld het contactformulier in te vullen. Ik neem uiterlijk de volgende werkdag contact met u op om een afspraak te maken.

verharding-terras-tegels-schellevis-antraciet-loungehoek-hovenier-tuinontwerp-tuinaanleg-eindhoven-helmond

Onderhoud van de bestrating in uw tuin

Tips voor het onderhoud van de bestrating in uw tuin Om de bestrating in uw tuin, zoals uw terras...

planten-winter-sarcococca

Uw planten beschermen tegen de vorst

Het is weer winter in Nederland en dat betekent dat het koud is en regelmatig kan vriezen. Deze...

najaarsbloei vaste planten siergrassen

Eerste nachtvorst is voor planten geen probleem

Elk jaar in oktober of november komt de eerste nachtvorst weer om de hoek kijken. Een teken dat we...

Top
040 283 29 10
Contact