Vrijwilligersactie NLdoet: Het Rullen Hoveniers helpt Dorpsboerderij Nuenen

In het weekend van 15 en 16 maart vond de jaarlijkse vrijwilligersactie NLdoet plaats. Het Rullen Hoveniers heeft hieraan een bijdrage geleverd door met alle medewerkers Dorpsboerderij Weverkeshof in Nuenen te helpen. Wij hebben in één dag al het snoeiwerk in de tuinen van de dorpsboerderij uitgevoerd. We werden goed in de gaten gehouden door de geiten, kippen, ganzen en ezels.

NLdoet

nldoet-hoveniersHet Oranje Fonds organiseert jaarlijks, samen met duizenden vrijwilligers in het land de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Hiermee stimuleert NLdoet iedereen om een dag de handen uit de mouwen te steken.

Kroonprins Willem-Alexander en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds. Op 15 en 16 maart 2013 hebben een groot aantal vrijwilligers vele klussen in het land uitgevoerd.

 

Dorpsboerderij Weverkeshof

nldoet-snoeiwerkEén van de klussen van dit jaar was het snoeien van de struiken in de tuinen rondom Dorpsboerderij Weverkeshof in Nuenen.

Op Dorpsboerderij Weverkeshof werken vrijwilligers al ruim 27 jaar om kinderen en hun ouders of opa’s en oma’s uit Nuenen te laten genieten dieren en planten.

Een perfecte manier om kinderen in aanraking te laten komen met alles wat leeft, groet en bloeit in de natuur.

Dorpsboerderij Weverkeshof is hierdoor niet meer weg te denken uit de Nuenense gemeenschap.

Snoeiklus uitvoeren

nldoet-snoeienVia de website van NLdoet zagen we dat Dorpsboerderij Weverkeshof in Nuenen extra  vrijwilligers vroeg voor het uitvoeren van snoeiwerkzaamheden op hun terrein. Wie kan dat nu beter uitvoeren dan een hovenier?

Daarom hebben we meteen al onze medewerkers ingeschreven om de snoeiwerkzaamheden uit te voeren en zo de dorpsboerderij te helpen. Bestuurslid Theo van Lieshout was dan ook blij verrast toen hij onze aanmelding zag.

 

Met het hele team

nldoet-bosmaaierMet ons hele team hebben we een dag hard gewerkt om het snoeiwerk uit te voeren. We hebben de heesters en bomen vakkundig gesnoeid.Verschillende borders moesten worden uitgedund en een aantal kleinere bomen zijn omgezaagd om meer licht te creëren.

Voor onze medewerkers was het ook een bijzondere dag. Normaal gesproken werken we in teams van twee hoveniers. Met z’n allen op dezelfde locatie werken, inclusief de mensen die op kantoor zitten, komt eigenlijk nooit voor.

Op deze manier hebben we met veel plezier een bijdrage geleverd aan de Nuenense gemeenschap in het algemeen en Dorpsboerderij Weverkeshof in het bijzonder.

nldoet-kettingzaag
nldoet-opruimen

 

 

 

 

Gerelateerde berichtenDe eerste stap naar uw nieuwe droomtuin?

We helpen u graag bij het realiseren van uw nieuwe droomtuin. Zet meteen de eerste stap en maak een afspraak.

Peter van Straalen
Bart Gevers

Afspraak maken