Siergrassen Maken Uw Tuin Tot Een Plaatje

In nagenoeg iedere tuin die wij ontwerpen en aanleggen komen siergrassen voor. Wij zijn namelijk fan van siergrassen, want ze bieden ieder seizoen hun eigen charme. En in een strak lijnenspel zorgen juist siergrassen bij uitstek voor een speels element.

Siergrassen in elk seizoen mooi

Siergrassen hebben elk seizoen hun sierwaarde. In de lente is er het frisse blad. In de zomer bloeien de aren prachtig. Deze bloei gaat in het najaar door. Dan verkleurt het blad van verschillende soorten ook prachtig en waaien de aren heerlijk buigzaam met de wind mee. In de winter is het genieten van de gedroogde bladeren en aren die besneeuwd of berijpt zijn. Dus niet: zodra de siergrassen uitgebloeid zijn de schaar er in zetten. Want dat hoort toch zo? Nee, juist siergrassen hebben een grote sierwaarde in de herfst en de winter. In ieder geval zijn ze veel mooier dan een kale tuin.

Voordelen siergrassen

Behalve de grote sierwaarde hebben siergrassen nog een aantal andere voordelen.  Deze voordelen zijn:

Populaire soorten

Soorten siergrassen die wij veel toepassen zijn bv. Miscanthus sinensis ‘Malepartus’ en ‘Kleine Silberspinne’, Prachtriet in het Nederlands. Deze grassen worden 1,5 tot 2 meter hoog en zijn mooie blikvangers en zeer geschikt als achtergrond beplanting. Verder passen wij de bekende Pennisetum alopecuroides ‘Hameln’ (Lampenpoetsersgras) veel toe als borderbeplanting. Het kleine broertje ‘Little Bunny’ is een goed alternatief voor een lagere border. Een minder bekende, maar niet minder mooie soort is Hakonechloa macra ‘Aureola’. Een uit Japan afkomstig siergras met geelbonte bladeren dat in de herfst roodachtig bruin verkleurt.

Siergrassen kunnen ook uitstekend worden toegepast in potten en in een prairietuin.

Gerelateerde berichtenDe eerste stap naar uw nieuwe droomtuin?

We helpen u graag bij het realiseren van uw nieuwe droomtuin. Zet meteen de eerste stap en maak een afspraak.

Peter van Straalen
Bart Gevers

Afspraak maken