Plant Van De Maand Maart: Schijnhazelaar

Wilt het u het hele jaar door genieten van uw tuin? De planten in uw tuin kunnen er voor zorgen dat uw tuin het hele jaar door een sierwaarde heeft.Daarom zetten wij iedere maand een plant in de ‘spotlights’. Soms een bekende plant, soms een wat minder bekende plant die u zeker zal verrassen.

De plant van de maand maart is: Schijnhazelaar.

plant-van-de-maand-schijnhazelaar-bloei-voorjaar-botergeelCorylopsis pauciflora

Corylopsis pauciflora, oftewel schijnhazelaar, is een onbekende maar daardoor niet minder waardevolle heester voor de kleine tuin. De schijnhazelaar is een naaktbloeier, dat wil zeggen dat de bloemen eerder komen dan de bladeren.

Hij bloeit in maart-april, voordat veel andere planten gaan bloeien. Zo roept deze plant in het vroege voorjaar al een lentegevoel op.

De schijnhazelaar bloeit met lichtgele bloemen die een prettige geur verspreiden. De bloemtrosjes blijven na de bloei lang zitten, waardoor ze nog  een hele tijd een sierwaarde houden. Met een beetje geluk bloeit hij nog een keer in september.

plant-van-de-maand-schijnhazelaar-herstkleur-botergeel

Prachtige Herfstkleur

Ook in de herfst heeft deze heester een grote sierwaarde. Het blad verkleurt dan naar botergeel.

Deze heester komt het best tot zijn recht als solitair of in een kleine groep, als het kan in de zon. Hij groeit breed uit en wordt uiteindelijk tussen de 1 en 1,5 meter hoog.

De schijnhazelaar dankt zijn naam aan zijn blad. Dit lijkt namelijk veel op het blad van een gewone hazelaar.

 

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de Corylopsis pauciflora? Plaats hieronder een reactie. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met u op.

[gravityform id=”2″ title=”false” description=”false”]

Gerelateerde berichtenDe eerste stap naar uw nieuwe droomtuin?

We helpen u graag bij het realiseren van uw nieuwe droomtuin. Zet meteen de eerste stap en maak een afspraak.

Peter van Straalen
Bart Gevers

Afspraak maken