Plant Van De Maand Januari: Schijncamellia

Wilt het u het hele jaar door genieten van uw tuin? De planten in uw tuin kunnen er voor zorgen dat uw tuin het hele jaar door een sierwaarde heeft. Daarom zetten wij iedere maand een plant in de ‘spotlights’. Soms een bekende plant, soms een wat minder bekende plant die u zeker zal verrassen. De plant van de maand januari is: Schijncamellia.

schijncamellia-bloemen

Stewartia pseudocamellia

Stewartia pseudocamellia, ofwel schijncamellia, is een forse struik tot middelhoge boom die niet heel veel wordt toegepast in tuinen, maar dat is wat ons betreft onterecht. Het is een prachtige plant die het hele jaar door sierwaarde heeft. De bloei is in juli-augustus met witte op Camellia gelijkende bloemen.

schijncamellia-herfstkleur

 

 

De grootste sierwaarde heeft deze plant in de herfst en de winter. De herfstverkleuring is bijzonder mooi in geel-rode tot rood-paarse tinten.
schijncamellia-bastDe wintersierwaarde is de opvallende grijze bast.
Deze schilfert namelijk af in grijze, oranje tot grijsbruine kleuren.

Een pareltje voor elke tuin

Heeft u een grote of een kleine tuin? De schijncamellia is een pareltje voor elk type tuin. Heeft uw tuin een moderne uitstraling? Dan is een schijncamellia bij uitstek geschikt om een plekje in uw tuin te krijgen.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de Stewartia pseudocamellia? Plaats hieronder een reactie. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met u op.

[gravityform id=”2″ title=”false” description=”false”]

Gerelateerde berichtenDe eerste stap naar uw nieuwe droomtuin?

We helpen u graag bij het realiseren van uw nieuwe droomtuin. Zet meteen de eerste stap en maak een afspraak.

Peter van Straalen
Bart Gevers

Afspraak maken