Plant Van De Maand Februari: Oosterse Kerstroos

Wilt u het hele jaar door genieten van uw tuin? De planten in uw tuin kunnen er voor zorgen dat uw tuin het hele jaar door een sierwaarde heeft. Daarom zetten wij iedere maand een plant in de ‘spotlights’. Soms een bekende plant, soms een wat minder bekende plant die u zeker zal verrassen. De plant van de maand februari is: Oosterse Kerstroos.

oosterse-kerstroos-puur-wit

 

Helleborus orientalis

Helleborus orientalis, oftewel Oosterse Kerstroos, is eén van de meest opvallende vaste planten in deze periode van het jaar. Deze plant bloeit namelijk uitbundig van eind januari tot eind april. Kenmerkend voor deze vaste plant is de bloemkleur. Deze is niet kleurvast en varieert van groenwit tot dieppaars.

Een paar praktische kenmerken: de plant wordt tussen de 40 en 50 cm. hoog en staat het liefst in de halfschaduw. Na de bloei heeft de plant grote glanzende bladeren.

Tussen Bodembedekkers

oosterse-kerstroos-paarsDe Oosterse Kerstroos komt goed tot zijn recht als u er meerdere bij elkaar in een groep in de tuin aanplant. Juist omdat de bloei al vroeg in het jaar is, zou ik een plekje kiezen waar u vanuit de woonkamer zicht op heeft. Of zet enkele planten solitair tussen een grotere groep bodembedekkers.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de Helleborus orientalis? Plaats hieronder een reactie. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met u op.

[gravityform id=”2″ title=”false” description=”false”]

Gerelateerde berichtenDe eerste stap naar uw nieuwe droomtuin?

We helpen u graag bij het realiseren van uw nieuwe droomtuin. Zet meteen de eerste stap en maak een afspraak.

Peter van Straalen
Bart Gevers

Afspraak maken