Plant Van De Maand April: Kaukasisch Vergeet-mij-nietje

Wilt u het hele jaar door genieten van uw tuin? De planten in uw tuin kunnen er voor zorgen dat uw tuin het hele jaar door een sierwaarde heeft. Daarom zetten wij iedere maand een plant in de ‘spotlights’. Soms een bekende plant, soms een wat minder bekende plant die u zeker zal verrassen. De plant van de maand maart is: Kaukasisch Vergeet-mij-nietje.

kaukasisch-vergeet-mij-nietje-bloemenBrunnera macrophylla ‘Jack Frost’

Brunnera macrophylla ‘Jack Frost’, oftewel Kaukasisch vergeet-mij-nietje, is een aantrekkelijk vaste plant met een grote, ruwe bladeren. De variëteit ‘Jack Frost’ vind ik dankzij de bijzondere bladeren specialer dan de gewone Brunnera macrophylla.

Deze vaste plant bloeit in april-mei, met blauwe bloemen die sterk lijken op een vergeet-mij-nietje (vandaar de naam). Door de bloemen na de bloei af te knippen komen de bijzondere bladeren daarna beter tot hun recht.

Bijzondere Bladeren

kaukasisch-vergeet-mij-nietje-bladIn tegenstelling tot Brunnera macrophylla, die groene bladeren heeft, heeft Brunnera macrophylla ruwe, zilvergrijze bladeren met een groene nerf. Dit is een bijzondere mooie combinatie die een in grote vlakke goed tot zijn recht komt.

Bijkomend voordeel is dat de grote bladeren het onkruid in de border goed onderdrukken, waardoor u minder tijd kwijt bent met het onderhoud van uw tuin. Een zeer geschikte plant dus voor een onderhoudsvriendelijke tuin.

De bladeren sterven in het najaar helemaal af.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de Brunnera macrophylla ‘Jack Frost’? Plaats hieronder een reactie. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met u op.

[gravityform id=”2″ title=”false” description=”false”]

Gerelateerde berichtenDe eerste stap naar uw nieuwe droomtuin?

We helpen u graag bij het realiseren van uw nieuwe droomtuin. Zet meteen de eerste stap en maak een afspraak.

Peter van Straalen
Bart Gevers

Afspraak maken