Komende zomer een nieuwe droomtuin? Plan nu een oriëntatiegesprek

Wilt u komende zomer genieten van een nieuwe droomtuin? Laat uw tuin dan nu ontwerpen en aanleggen. Lees in onderstaand artikel welke stappen u zet op weg naar uw nieuwe droomtuin. En waarom het verstandig is om nu al de eerste stap te zetten en hiermee niet te wachten tot het voorjaar. Plan daarom nu een oriëntatiegesprek om alle mogelijkheden voor uw nieuwe tuin te bespreken.

Stap 1: Oriëntatiegesprek

De aanleg van een nieuwe tuin begint bij Het Rullen Hoveniers altijd met een oriëntatiegesprek. In dit vrijblijvende gesprek bespreken wij samen de mogelijkheden voor het ontwerp en de aanleg van uw nieuwe droomtuin. Zo inspireren wij u bijvoorbeeld door u verschillende tuinstijlen te tonen, van kleine en grote tuinen.

In dit oriëntatiegesprek kan ik ook al een inschatting maken of de wensen en mogelijkheden ook passen binnen het budget dat u beschikbaar heeft voor uw nieuwe droomtuin.

Vervolgstappen naar een nieuwe droomtuin
Na het oriëntatiegesprek volgen nog 3 stappen naar uw nieuwe droomtuin. Deze stappen zijn:

  1. Tuinontwerp
  2. Tuinaanleg
  3. Genieten

Stap 2: Tuinontwerp
Na de oriëntatiefase gaan we de diepte in. Voordat onze tuinontwerper aan de slag gaat met het tuinontwerp, bespreken we uitgebreid alle wensen en mogelijkheden.

tuinontwerp-3d-aanzicht-presentatie-hovenier-eindhoven-helmond-nuenenAan de orde komt bijvoorbeeld: wat wilt u met uw tuin, hoe wilt u uw nieuwe droomtuin beleven? Uiteindelijk is een tuin naast een mooi plaatje toch ook vooral om in te leven. En daarnaast is de tuin niet alleen voor nu, maar toch zeker voor een jaar of tien.

De elementen in uw nieuwe tuin, zoals verharding en de planten, zijn bepalend voor de sfeer die ontstaat. De juiste keuze van de elementen is dus heel belangrijk. Maar behalve de sfeer van de elementen zitten aan de verschillende toepassingen ook praktische voor- en nadelen die van belang zijn als u samen met mij een keuze maakt tussen bv. een terras van keramische tegels of betontegels, wel of geen vijver en welke planten u wilt toepassen.

Als we helder hebben hoe u uw tuin wilt beleven en welke elementen in uw tuin moeten voorkomen, komen we uw tuin inmeten. Zo kunnen we exact de maten van uw tuin bepalen en laten we niets aan het toeval over.

Vervolgens kan onze zeer ervaren tuinontwerper daadwerkelijk aan de slag met een op maat gemaakt tuinontwerp van uw nieuwe droomtuin. In het tuinontwerp combineren wij uw wensen met onze creatieve ideeën.

Het tuinontwerp bestaat uit een presentatietekening, een beplantingsplan, een verlichtingsplan, een beregeningsplan en, indien van toepassing, detailontwerpen van bijvoorbeeld een terrasoverkapping of een vijver. Daarnaast maken wij van uw nieuwe droomtuin een aantal 3D aanzichten vanuit verschillende hoeken. Zo kunt u zich veel beter voorstellen hoe uw nieuwe droomtuin er in werkelijkheid uit komt te zien.

Samen met het tuinontwerp ontvangt u een uitgebreide offerte voor de realisatie van uw nieuwe tuin, zodat u exact weet waar u aan toe bent.

Vanzelfsprekend bespreken wij het tuinontwerp uitvoerig met u, soms in meerdere gesprekken. Tot uiteindelijk hèt definitieve ontwerp van uw nieuwe droomtuin op tafel ligt en met de realisatie kan worden gestart.

[enormail image=”https://hetrullen.nl/wp-content/themes/rullen/images/ebook.png” title=”Gratis E-book” formid=”6cd6a3ee3715bdd3929338715d7aeb65”]

Stap 3: Tuinaanleg
tuinaanleg-terrasoverkapping-terras-keramische-tegels-in-aanleg-borders-hagen-hovenier-eindhoven-nuenen-helmondNu begint het echte werk. We gaan uw nieuwe droomtuin aanleggen. Wij leggen al meer dan 50 jaar droomtuinen aan en wij hebben ervaren hoveniers in dienst, die weten hoe een tuin aangelegd wordt.

Onze hoveniers weten niet alleen hoe een tuin wordt aangelegd, ze hebben er ook oog voor om de overlast tijdens de aanlegfase voor u tot een minimum te beperken.

Als de tuinaanleg is afgerond, lever ik de tuin op. Uw nieuwe droomtuin is klaar. Een bijzonder moment.

Stap 4: Genieten
tuinontwerp-tuinaanleg-moderne-terrasoverkapping-zithoek-loungehoek-hovenier-eindhoven-nuenen-helmondTijdens alle stappen die u met ons heeft doorlopen tot de droomtuin die nu is aangelegd en opgeleverd, heeft u de persoonlijke en vakkundige aanpak van mij en onze vakmensen kunnen ervaren. En nu kan het echte genieten beginnen in de nieuwe droomtuin die bij u past.

Bovendien geven wij op alle tuin die wij aanleggen 10 jaar garantie. En door de extra service van onze servicemedewerker, die periodiek bij u op bezoek komt om u advies te geven over het tuinonderhoud, en regelmatige tips per e-mail ondersteunen wij u met vakkundig onderhoudsadvies. Kortom, wij stellen alles in het werk om u zorgeloos te laten genieten van uw nieuwe droomtuin.

Meer info over onze 10 jaar service en garantie vindt u op www.degarantietuin.nl

Hoe lang duurt het van oriëntatie tot realisatie?
Omdat iedere tuin en iedere klant uniek is, is het moeilijk exact aan te geven hoeveel tijd er zit tussen het eerste oriëntatiegesprek en de oplevering van de tuin. Een globale indicatie kan ik wel geven.

De tijd tussen eerste gesprek en een definitief tuinontwerp is meestal 4 tot 6 weken. Vervolgens kunnen wij doorgaans binnen 2 weken starten met de aanleg van uw nieuwe tuin. De duur van de aanleg hangt erg af van de grootte van uw tuin. U moet uitgaan van een aanlegtijd van 1 week tot 2 maanden.

Daarom…. als u nu een afspraak maakt voor een oriëntatiegesprek, dan kan uw nieuwe droomtuin komende voorjaar gerealiseerd worden. Zo hebben de planten in uw nieuwe tuin al een groeiseizoen de kans om te groeien en kunt u komende zomer al optimaal genieten in uw nieuwe tuin.

Afspraak maken oriëntatiegesprek
Wilt u een afspraak maken voor een oriëntatiegesprek over uw nieuwe droomtuin? Vul dan onderstaand contactformulier in. Ik neem dan uiterlijk binnen 1 werkdag contact met u op om een afspraak in te plannen.

Contactformulier:

[gravityform id=”2″ title=”false” description=”false”]

* Verplicht veld

Gerelateerde berichtenDe eerste stap naar uw nieuwe droomtuin?

We helpen u graag bij het realiseren van uw nieuwe droomtuin. Zet meteen de eerste stap en maak een afspraak.

Peter van Straalen
Bart Gevers

Afspraak maken