Een Driedimensionaal Tuinontwerp Roept Beleving Op

In de vele adviesgesprekken die ik in de loop van de jaren heb gevoerd, viel mij steeds op dat het voor onze klanten vaak moeilijk is om een tweedimensionaal tuinontwerp te lezen. En dat is jammer, want je wilt het gevoel en de beleving die een nieuwe tuin oproept overbrengen op onze klanten. Hiervoor hebben wij een oplossing gevonden: een driedimensionaal tuinontwerp. Hoe werkt het nou eigenlijk?

Een tweedimensionaal tuinontwerp

tuinontwerp-vijverEen tweedimensionaal tuinontwerp is platte ontwerptekening. Vroeger maakten we het ontwerp met de hand, tegenwoordig gebruiken we hier gespecialiseerde ontwerpsoftware voor.

Dit tweedimensionaal tuinontwerp gebruiken we nu nog steeds. Als het op de details aankomt, dan kunnen we deze het beste met u bespreken aan de hand van dit ontwerp.

 

 

Detailontwerp

tuinontwerp-beregeningsplanOok bijvoorbeeld een beplantingsplan, een beregeningsplan of een verlichtingsplan maken wij in 2D. En komt er een vijver in uw tuin of een tuinmuur of zwembad, dan maken wij hiervan altijd een detailontwerp in 2D.

Handig voor de hovenier die het werk moet maken, maar ook prettig om met u te bespreken. Zo weet u precies wat er gaat gebeuren en welke materialen we gebruiken.

 

Waarom een driedimensionale presentatie?

tuinontwerp-3d-kokenIn het begin van dit blog gaf ik al aan dat het vaak lastig is voor klanten om een 2D tuinontwerp te lezen. Met ‘lezen’ bedoel ik eigenlijk ‘beleven’.

Met alleen een platte tekening krijg je niet echt het gevoel dat je al in je nieuwe tuin zit. Daarom maken wij bij elk tuinontwerp dat wij maken standaard een 3D presentatie.

Door vanuit verschillende posities een voorstelling van uw nieuwe tuin te beleven, krijgt u echt het perfecte gevoel. U proeft uw nieuwe tuin als het ware al. Prettig voor u, want u komt niet voor meer verrassingen te staan. U krijgt echt wat u wilt.

 

Heeft u specifieke vragen over het ontwerpen van een tuin?

Laat dan een reactie achter op dit bericht, dan zal ik deze zo snel mogelijk beantwoorden.

[gravityform id=”2″ title=”false” description=”false”]

Gerelateerde berichtenDe eerste stap naar uw nieuwe droomtuin?

We helpen u graag bij het realiseren van uw nieuwe droomtuin. Zet meteen de eerste stap en maak een afspraak.

Peter van Straalen
Bart Gevers

Afspraak maken