50 Jaar Het Rullen Hoveniers

Om te beginnen wens ik u een gezond en groen 2014 toe! 2014 is een bijzonder jaar voor ons bedrijf: In 1964 begon onze vader en schoonvader Bert Gevers met zijn hoveniersbedrijf in het kippenhok van zijn ouders aan de Beekstraat in Nuenen. Ons bedrijf bestaat dit jaar dus 50 jaar! Alle reden om er een spetterend en feestelijk jaar van te maken. U zult nog van ons horen en wij houden u op de hoogte!

De Geschiedenis Van Ons Bedrijf

geschiedenis-kippenhok
Ons bedrijf is dus opgericht door Bert Gevers, samen met zijn broer Nard. De broers gingen samen met de bakfiets op pad voor de aanleg en het onderhoud van tuinen in de regio. ’s Avonds ging Bert naar de avondschool om zich verder in het hoveniersvak te bekwamen.

 

 

De Eerste Kwekerij Aan de Prinsenweijer

geschiedenis-kwekerij-prinsenweijer

Na enkele jaren vanuit het ouderlijk huis te hebben gewerkt en nadat hij was getrouwd met zijn vrouw Corry, kreeg Bert in 1970 de mogelijkheid om een huis te bouwen ‘in de hei’, het huidige Prinsenweijer in Nuenen.

Naast de hovenierswerkzaamheden startte hij rondom zijn huis een kwekerij waarin hij vooral planten kweekte die hij verwerkte in de tuinen die hij aanlegde en onderhield.

 

geschiedenis-auto-rullenAl Snel Naar Het Rullen In Gerwen

Al na twee jaar verlieten Bert en Corry in 1972 de Prinsenweijer omdat zij de kans kregen om het perceel van de ouders van Corry te kopen aan het Rullen in Gerwen, de plek waar ons bedrijf nog altijd gevestigd is.

De ouders van Corry waren boer en hadden geen opvolgers voor het boerenbedrijf. Het ruime perceel was voor Bert een ideale kans om zijn hoveniersbedrijf en kwekerij verder te ontwikkelen. In de eerste jaren was het aanleggen en onderhouden van tuinen nog altijd de belangrijkste activiteit.

geschiedenis-kas-rullenHoveniersbedrijf, Kwekerij En Tuincentrum

In de loop van de jaren ’70 begon, naast het hoveniersbedrijf, het kweken van planten steeds serieuzere vormen aan te nemen. Behalve het kweken van planten voor de aanleg en het onderhoud van tuinen, werden ook steeds meer planten aan huis verkocht.

In de eerste jaren werden vooral vaste planten en coniferen gekweekt. Nadat een aantal kassen was gebouwd, werd begonnen met het kweken van perkgoed.

 

Bekend Door Het Perkgoed Uit Eigen Kwekerij

geschiedenis-geraniumkwekerijOns bedrijf heeft jarenlang bekend gestaan om het kweken van perkgoed. Met name de geraniums waren van uitmuntende kwaliteit. In het voorjaar kwamen mens uit heel Oost-Brabant naar ons bedrijf om perkgoed te kopen tijdens de bekende Geranium- en zomerplantenmarkt.

In het tuincentrum werd ook een zeer ruim assortiment aan planten voor de tuin verkocht. In combinatie met de modeltuinen was een bezoek aan ons bedrijf voor veel klanten een dagje uit.

geschiedenis-modern-hoveniersbedrijfTweede Generatie Kiest Voor Hoveniersbedrijf

In 2005 is het bedrijf van Bert en Corry Gevers overgenomen door hun zonen en mijn zwagers Maurice en Bart en door mijzelf. Ik ben getrouwd met de dochter van Bert en Corry, Simone. Wij zijn dus een echt familiebedrijf. Wij als tweede generaties hebben in 2005 bewust de keuze gemaakt om het bedrijf voort te zetten als hoveniersbedrijf.

In de laatste jaren heeft ons bedrijf zich ontwikkeld tot een modern hoveniersbedrijf waarin de klant nog altijd centraal staat en het vakmanschap van de medewerkers een belangrijke rol speelt. Wij hebben een bedrijf dat zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid toont en vooral veel mooie tuinen aanlegt en onderhoudt.

Zoals gezegd, er staat veel te gebeuren in 2014! Houdt onze website in de gaten……………

 

Gerelateerde berichtenDe eerste stap naar uw nieuwe droomtuin?

We helpen u graag bij het realiseren van uw nieuwe droomtuin. Zet meteen de eerste stap en maak een afspraak.

Peter van Straalen
Bart Gevers

Afspraak maken