5 Tips Voor De Heerlijkste Kruiden En Fruit Uit Eigen Tuin

Wilt u ook heerlijk uw kruiden en fruit uit eigen tuin eten? Om het fruit goed te laten rijpen en de kruiden heerlijk te laten smaken, heb ik de volgende tips.

Heerlijk kruiden en fruit uit eigen tuin

  1. Voeding en bemesting
  2. Grondverbetering
  3. Vorstbescherming bij kruiden
  4. Fruitbomen snoeien
  5. Fruitbomen aanbinden

Voeding en bemesting

Geef eetbare kruiden altijd organische meststoffen. Wat de plant eet, komt in het kruid. Natuurlijke voeding komt de smaak ten goede. Kruiden houden van kalk. Om de vruchten goed te laten rijpen, adviseer ik u een speciale meststof voor het fruit.

Grondverbetering

Twee keer per jaar, in het voor- en najaar, voegt u natuurlijke bodemverbeteraar toe in de vorm van micro-organismen. De schimmels bevorderen het opnemen van voeding in de wortels, waardoor het kruid meer smaak krijgt.

Vorstbescherming bij kruiden

Sommige kruiden zijn niet winterhard, en die verplaatst u voor de eerste nachtvorst naar een lichte, vorstvrije ruimte. Een goede plek is de bijvoorbeeld de venster¬bank.

Fruitbomen snoeien

De meeste fruitbomen, waaronder appel- en perenbomen, snoeit u tussen december en maart. Pruimen en kersen snoeit u net nadat ze vruchten hebben gedragen. De wond van de plant geneest namelijk minder snel in de wintermaanden waardoor schimmelziektes meer kans zouden krijgen.

Fruitbomen aanbinden

Fruitbomen worden geleid om gemakkelijker te kunnen oogsten. In de tuin heeft het ook een sierwaarde. Bind de hoofdstam en de hoofd¬takken aan een frame of aan een muur met leidraad. Gebruik altijd bindbuis: dit materiaal rekt uit als de takken dikker worden.

Gerelateerde berichtenDe eerste stap naar uw nieuwe droomtuin?

We helpen u graag bij het realiseren van uw nieuwe droomtuin. Zet meteen de eerste stap en maak een afspraak.

Peter van Straalen
Bart Gevers

Afspraak maken