Tuinen met identiteit met een tuinontwerp van Het Rullen

Opschoonwerk en Grondwerk

Nu de tuin opgeschoond is moet natuurlijk alles verwijderd worden. Wij voeren al het vrijgekomen afval gescheiden af. Het meeste afval kan op deze manier door de afvalverwerker worden hergebruikt. Natuurlijk laten wij de heesters en bomen die een grote waarde hebben staan of we verplanten ze, als dit mogelijk is, naar een andere plek in de tuin.

Als de tuin leeg is starten we met de ‘opbouw’ van uw nieuwe droomtuin. Als eerst voeren onze hoveniers het grondwerk uit. Onder de verharding leggen we een zandbed aan van minimaal 15 cm. straatzand. Onder een oprit wordt het zandbed zelfs nog verstevigd met puingranulaat. Onder bepaalde typen verharding, zoals keramische tegels en natuursteen tegels, leggen wij een extra stevig zandbed van stabilisatiezand of voegmortel.
Als er een vijver in uw nieuwe tuin komt, dan graven wij deze nu uit. Ook mogelijke hoogteverschillen worden nu al duidelijk. Overtollige grond wordt met een container afgevoerd.
In deze fase leggen wij ook alvast de leidingen voor een beregeningsinstallatie of een drainagesysteem en de kabels voor de verlichting in uw nieuwe tuin.

Lees alles over Opschoonwerk en Grondwerk

Tuinaanleg: Een Bijzondere Tuin Als Tuinkamer In Someren
Tuinaanleg: Metamorfose Van Een Patiotuin
Tuinaanleg: Een Tuin In Veldhoven Met Een Groen Karakter
Tuinaanleg: Werk In Uitvoering Patiotuin
Tuinaanleg: Het Fundament Van Het Straatwerk
040 283 29 10
Contact