Tuinaanleg

De tuinaanleg van uw droomtuin, helemaal toegespitst op uw specifieke wensen en mogelijkheden. Dat is onze passie en daar gaan wij voor.

Op basis van uw persoonlijke tuinontwerp leggen onze vakkundige hoveniers uw droomtuin aan. Uw tuin wordt helemaal ingericht zoals we in het tuinontwerp met elkaar hebben afgesproken.

Het aanleggen van uw tuin bestaat uit een aantal onderdelen:. Denk hierbij aan grondwerk, bestrating, bouwkundige elementen, beplanting en gazon.

Tijdens de aanleg overleggen onze hoveniers geregeld met u over de voortgang. Ze vinden het leuk om u op de hoogte te houden van hun vorderingen. En soms lopen dingen net iets anders dan we vooraf samen bedacht hebben. In goed overleg met onze hoveniers vindt u altijd een oplossing.

Vanzelfsprekend wordt uw nieuwe tuin onderhoudsvriendelijk aangelegd. Uw tuin gaat bovendien lang mee. Wij gebruiken bij de tuinaanleg duurzame materialen. U kunt ervan op aan dat wij alleen kwaliteit leveren. Daarom krijgt u 10 jaar service en garantie op uw nieuw aangelegde tuin.

Download ons e-book

Wilt u meer inspiratie voor uw nieuwe tuin? Download ons e-book. Zo weet u zeker dat u geen enkel element in uw nieuwe tuin vergeet.

Download E-book

Stappen tuinaanleg

Om uw nieuwe tuin te kunnen aanleggen, moet uw oude tuin eerst worden afgebroken. Wij noemen dit het ‘opschonen van de tuin’. Wij breken de oude verharding op, steken het oude gazon af en breken oude elementen in de tuin – zoals een oude muur, vijver of pergola – af. Benieuwd wat we nog meer doen tijdens deze stap? Lees hier meer over opschoonwerk en grondwerk.

Nadat het grondwerk is uitgevoerd, starten wij met de aanleg van de verharding in uw tuin. Deze fase neemt vaak de meeste tijd in beslag. Of u nu hebt gekozen voor een klinker- of tegelverharding, voor beton of keramisch, onze hoveniers zorgen dat het terras, waarop u straks heerlijk van de zon kunt genieten, strak wordt aangelegd. Lees hier meer over verhardingen.

Als u bijvoorbeeld voor een terrasoverkapping, vijver of vlonder in uw tuin heeft gekozen, dan worden deze tuinelementen in deze fase van de tuinaanleg gerealiseerd. Andere tuinelementen kunnen zijn: een pergola, tuinmuur, zwemvijver of zwembad. Lees hier meer over bouwkundige tuinelementen.

Uw nieuwe tuin is bijna klaar. Het is nu tijd voor de finishing touch: het aanplanten van uw tuin. De planten in uw tuin zorgen er straks voor dat u echt kunt genieten van uw tuin. Voordat wij de planten in uw tuin zetten, bemesten wij de ondergrond. Hiervoor gebruiken wij alleen organische meststoffen. Omdat de meeste planten in pot gekweekt worden, kunnen wij de plantwerkzaamheden ieder seizoen uitvoeren, dus ook in de zomer. Alleen voor het aanplanten van hagen en bepaalde typen bomen moet het blad gevallen zijn. Indien wij uw tuin in de zomer aanleggen, komen wij hiervoor in het najaar nog even terug. Afhankelijk van uw keuze leggen wij het gazon aan met graszoden of zaaien wij het gazon in. Een gazon van kunstgras is ook een mogelijkheid. Lees hier meer over beplanting en gazon.

De aanleg van uw nieuwe tuin is afgerond. Nu kunt u zorgeloos gaan genieten! Nadat de aanleg van uw droomtuin is afgerond, komen wij uw tuin opleveren. In een opleveringsgesprek lopen wij samen met u door uw nieuwe tuin. We geven u een aantal leaflets met tips en adviezen op maat voor het onderhoud van de tuin. Om optimaal te kunnen genieten van uw tuin, geven wij u een service en garantie van 10 jaar volgens De Garantietuin. Met deze garantie kunt u zorgeloos genieten van uw tuin. Tijdens het opleveringsgesprek ontvangt u het Garantiecertificaat voor deze 10 jaar garantie. De service wordt uitgevoerd door onze servicemedewerker in de vorm van periodieke, gratis servicebezoeken aan uw tuin. Lees hier meer over onze service en garantie.

Onze referenties.

We werken met veel plezier voor mensen die van een nieuwe tuin willen genieten. We hebben al in veel projecten mogen samenwerken. Ben je benieuwd naar de ervaringen van anderen? Dan scroll eens door onze referenties of lees ze allemaal op de referentiepagina.

Lees meer

“Vakmanschap en prettige ervaringen”

Klanttevredenheidscijfer: 10

De heer en mevrouw Kruip, Eindhoven,

“Zonder poespas werd alles prima geregeld”

Klanttevredenheidscijfer: 9,25

De heer en mevrouw Van Ensbergen, Eindhoven,

“Fijne, betrouwbare hoveniers”

Klanttevredenheidscijfer: 9,5

De heer Kip, Eindhoven,

“Met creativiteit genieten van de tuin”

Klanttevredenheidscijfer: 8

Mevrouw Oerlemans, Sint-Oedenrode,

“Aandacht en aansluiting bij de wensen”

Klanttevredenheidscijfer: 9

Familie Roth, Helmond,

“Top bedrijf, top prestatie”

Klanttevredenheidscijfer: 10

Familie Dilber, Leende,

“Betrouwbaar creatief bedrijf met vakmensen”

Klanttevredenheidscijfer: 10

Familie Gravesteijn, Nuenen,

“Vakbekwame hoveniers”

Klanttevredenheidscijfer: 8,5

Familie De Smit, Nuenen,

“Een goed gestructureerde aanpak met een mooi resultaat”

Klanttevredenheidscijfer: 9,25

Familie Van de Beek, Waalre,

“Prima werklui en een mooi resultaat”

Klanttevredenheidscijfer: 9

Mevrouw Van Breugel, Nuenen,

De eerste stap naar uw nieuwe droomtuin?

We helpen u graag bij het realiseren van uw nieuwe droomtuin. Zet meteen de eerste stap en maak een afspraak.

Peter van Straalen
Bart Gevers

Afspraak maken