Stappenplan

Het Rullen Hoveniers verbindt de visie van de tuinarchitect met een heldere aanpak van de hovenier. Om uw unieke en exclusieve tuin te creëren, volgen we een duidelijk stappenplan:

Stap 1 – Oriëntatiegesprek

Een grote of kleine tuin? Houdt u van veel groen of juist van een strak ontwerp met moderne tegels? Laat u tijdens een vrijblijvend gesprek inspireren door onze verschillende tuinbelevingen. Tijdens dit oriëntatiegesprek bespreken we ook alle mogelijkheden voor het ontwerp en de aanleg van uw nieuwe tuin. We kunnen in dit gesprek bovendien al inschatten of uw wensen overeenstemmen met uw beschikbare budget.

Stap 2 – Inhoudelijke bespreking

Na de oriëntatie bespreken we uitgebreid uw specifieke wensen en mogelijkheden. Wat wilt u precies met uw nieuwe tuin? Welke elementen passen bij u? Tijdens dit gesprek wordt vooral gefocust op uw tuinbeleving. We gaan pas verder wanneer we exact weten welke identiteit uw tuin moet uitstralen.

Stap 3 – Inmeten van uw tuin

Wanneer we alle mogelijkheden en uw wensen op een rij hebben, komen we uw tuin inmeten. Vanzelfsprekend laten wij niets aan het toeval over. Met het inmeten kunnen we nauwkeurig de maten van uw tuin berekenen.

Stap 4 – Op maat gemaakt ontwerp voor uw tuin

Met al deze informatie gaan wij aan de slag met een persoonlijk ontwerp van uw ideale tuin. In dit tuinontwerp verbinden wij uw identiteit met onze creatieve tuinideeën. In het tuinontwerp vindt u:

  • een presentatietekening,
  • een beplantingsplan,
  • een verlichtingsplan,
  • een beregeningsplan,
  • en eventueel detailontwerpen van specifieke onderdelen (zoals een terrasoverkapping of vijver).

Natuurlijk wilt u van tevoren een zo goed mogelijk beeld hebben van uw ideale tuin. Indien gewenst is het daarom mogelijk dat wij een 3D-tekening (tegen meerkosten) maken van uw persoonlijke tuinontwerp. Met deze 3D-aanzichten brengen wij uw tuin tot leven vanuit verschillende hoeken. U ziet direct hoe uw droomtuin er in werkelijkheid uit komt te zien.

Stap 5 – Heldere en uitgebreide offerte

Uw persoonlijke tuinontwerp ontvangt u samen met een uitgebreide offerte, waarin duidelijk beschreven wordt welke werkzaamheden wij uit gaan voeren en wat de kosten zijn. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan.

Stap 6 – Definitief tuinontwerp

Om het definitieve ontwerp van uw tuin te kunnen realiseren, gaan we eerst verder met u in gesprek. Soms meerdere malen. Aan deze fase besteden wij veel aandacht. Ons doel is immers om een tuin te creëren, die uw unieke identiteit uitstraalt.

Stap 7 – Realisatie van uw droomtuin

Na dit belangrijke voortraject kunnen we eindelijk van start gaan met de aanleg van uw tuin. Onze hoveniers leggen uw tuin op basis van het persoonlijke tuinontwerp vakkundig aan. Vanzelfsprekend denken we ook tijdens deze fase met u mee, zodat uw tuin uiteindelijk helemaal tot zijn recht komt.

Stap 8 – Evaluatie en nazorg

Na de oplevering van uw exclusieve tuin zijn wij natuurlijk erg benieuwd naar uw ervaringen! Nazorg is dan ook een belangrijk onderdeel van onze dienstverlening. We horen graag van u of komen langs om een kijkje te nemen. Bovendien krijgt u 12 maanden garantie op uw nieuw aangelegde tuin.

Maak snel een vrijblijvende afspraak

Wilt u meer informatie of een vrijblijvende afspraak met ons maken om de mogelijkheden voor uw tuin te bespreken? Vul dan het contactformulier in. Wij nemen dan binnen 1 werkdag contact met u op om de afspraak te plannen.

Contactformulier: