Opschoonwerk en Grondwerk

Nu de tuin opgeschoond is moet natuurlijk alles verwijderd worden. Wij voeren al het vrijgekomen afval gescheiden af. Het meeste afval kan op deze manier door de afvalverwerker worden hergebruikt. Natuurlijk laten wij de heesters en bomen die een grote waarde hebben staan of we verplanten ze, als dit mogelijk is, naar een andere plek in de tuin.

Als de tuin leeg is starten we met de ‘opbouw’ van uw nieuwe droomtuin. Als eerst voeren onze hoveniers het grondwerk uit. Onder de verharding leggen we een zandbed aan van minimaal 15 cm. straatzand. Onder een oprit wordt het zandbed zelfs nog verstevigd met puingranulaat. Onder bepaalde typen verharding, zoals keramische tegels en natuursteen tegels, leggen wij een extra stevig zandbed van stabilisatiezand of voegmortel.
Als er een vijver in uw nieuwe tuin komt, dan graven wij deze nu uit. Ook mogelijke hoogteverschillen worden nu al duidelijk. Overtollige grond wordt met een container afgevoerd.
In deze fase leggen wij ook alvast de leidingen voor een beregeningsinstallatie of een drainagesysteem en de kabels voor de verlichting in uw nieuwe tuin.

Tuinaanleg: Een Bijzondere Tuin Als Tuinkamer In Someren

In 2011 hebben we bij een vrijstaande woning in Someren de complete tuin aangelegd. Als stijlvolle tuinkamer komt deze tuin nu volledig tot zijn recht. Het is een spannende tuin, met een bijzonder lijnenspel. Extra opvallend in deze tuin zijn de hoogteverschillen, de grote groepen planten en de spiegelvijver. Dankzij vakkundig en regelmatig onderhoud is deze tuin het hele jaar door een plaatje. Hieronder kunt u lezen hoe wij dat voor elkaar krijgen.

Tuinaanleg: Metamorfose Van Een Patiotuin

Een aantal weken geleden heeft u kunnen lezen dat onze hoveniers bezig waren met de tuinaanleg van een patiotuin. Deze achtertuin heeft een complete metamorfose ondergaan. Ik heb u toen het eindresultaat van deze tuinaanleg beloofd. Onze hoveniers hebben een kleine twee weken met veel plezier aan deze tuin gewerkt. Inmiddels is de tuinaanleg van deze patiotuin afgerond. U kent de tuin niet meer terug. Het is een plaatje geworden.

Tuinaanleg: Een Tuin In Veldhoven Met Een Groen Karakter

“Een tuin met een groen karakter om in het genieten”, dat was de wens van onze klanten toen wij in 2011 voor hen aan de slag gingen met het tuinontwerp voor de tuin bij hun nieuw gebouwde huis in Veldhoven. We zijn nu twee jaar nadat de tuinaanleg heeft plaatsgevonden. Hoe heeft de tuin zich ontwikkeld? Wij zijn een kijkje gaan nemen.

Tuinaanleg: Werk In Uitvoering Patiotuin

Onze hoveniers zijn druk bezig met de tuinaanleg van een patiotuin in Lieshout. Deze tuin ondergaat een complete metamorfose. Ook van een kleine tuin valt absoluut iets moois te maken. Over een paar weken kent u de tuin echt niet meer terug, dus houd mijn blogs in de gaten voor het eindresultaat.

Tuinaanleg: Het Fundament Van Het Straatwerk

Bij een nieuwe tuinaanleg is de verharding eigenlijk altijd een belangrijk, beeldbepalend onderdeel. Of het nu gaat om een terras, een oprit of een pad in de tuin: een goed fundament van de verharding is belangrijk om verzakkingen in de toekomst te voorkomen. Maar wat is een goed fundament?