Waarom automatische beregening?

Vooral in de droge seizoenen is het beregening van cruciaal belang om uw tuin in goede staat te houden. Wanneer uw planten onvoldoende water krijgen worden ze zwak, vatbaarder voor ziektes en kunnen ze uiteindelijk dood gaan. Daarnaast is het van belang dat uw planten op de juiste momenten van de dag voorzien worden van water. Omdat planten ’s avonds geen water opnemen gaat zeker 40% van het water verloren. Ook om schimmels en slakken uit de tuin te houden, is het aan te raden dat de planten droog de nacht in gaan.

Sluit uw automatische beregening aan op uw thuisnetwerk

Het is mogelijk de beregening van uw tuin op het thuisnetwerk aan te sluiten en vanuit daar aan te sturen. Door de opkomst van het internet of things bestaan er steeds meer slimme apparaten. Deze apparaten kunnen met elkaar communiceren en elkaar aanvullen en aansturen.

Het Rullen helpt u graag met het aansluiten van de beregening in uw tuin op het internet. Voor de automatische beregening werken wij met het Rainbird beregeningssysteem. Met dit systeem is het mogelijk uw sproeisysteem aan te sturen via een app op uw mobiele telefoon.

Doordat het systeem aangesloten is op het internet kan het automatisch informatie ophalen van de weerstations in de regio. Zo kan de looptijd van uw automatische beregening aangepast worden op de weersverwachtingen. Dit zorgt ervoor dat u uw tuin niet onnodig sproeit en dit kan een waterbesparing tot 30% opleveren.

De mogelijkheid tot automatische beregening brengt dus een hoop voordelen met zich mee:

Heeft u vragen over de automatische beregening of wilt u weten wat het voor uw tuin kan betekenen? Neem dan contact op met de specialisten van Het Rullen. Wij staan voor u klaar en voorzien uw tuin graag van een automatisch beregeningssysteem.

Gerelateerde berichtenDe eerste stap naar uw nieuwe droomtuin?

We helpen u graag bij het realiseren van uw nieuwe droomtuin. Zet meteen de eerste stap en maak een afspraak.

Peter van Straalen
Bart Gevers

Afspraak maken