Internet of things | Het Rullen Hoveniers - Tuinen met karakter

Zo ongeveer alles kan inmiddels verbonden worden met het internet. Zo ook uw tuin. De tijd is aangebroken dat u alle belangrijke functies in en rondom uw tuin vanuit het thuisnetwerk kunt aansturen. Er zijn voldoende mogelijkheden op het gebied van uw vijver, uw beregening en uw verlichting. Het Rullen helpt u graag met het creëren van uw eigen internet of things tuin.

Internet of things, wat is dat?

Het internet of things, oftewel het internet der dingen, betekent dat er steeds meer slimme apparaten zullen bestaan. Steeds vaker zijn apparaten met het internet verbonden, hierdoor kunnen deze apparaten met elkaar communiceren en is er maar een beperkte bijdrage van de mens nodig om het apparaat te bedienen.

tuinontwerp-tuinaanleg-hovenier-eindhoven-helmond-nuenen-moderne-bostuin-vlonder-strakke-vijver-terrasoverkapping-tuinkamer-gazon-stapstenen-terras-natuusrsteen-loungehoek-plantenborder

Maak uw vijver een internet of things vijver

Er zijn verschillende mogelijkheden om uw vijver om te toveren tot een internet of things vijver. Zo is het mogelijk om verlichting aan te laten brengen in en rondom uw vijver en deze via het internet in- of uit te schakelen. Het Rullen werkt met de RGB-schijnwerper ProfiLux Garden Led van Oase, welke uitgebreid kan worden tot 4 lampen per bediening. Ook is het mogelijk, door middel van een koppeling met het internet, uw filter via een app aan te sturen en analyses te ontvangen over het watergebruik en de temperatuurverloop van uw vijver. Bij eventuele storingen ontvangt u de informatie direct op uw mobiele apparaat waarmee u uw apparaten aanstuurt. Wilt u ook uw vijverpomp op het internet aansluiten? Dat kan! De AquaMax Eco Titanium gravitatie filterpomp kan worden gekoppeld met het Easy Garden control systeem zodat u ook uw pomp via het internet kunt bedienen.

Uw beregening aansluiten op het internet

Door uw Rainbird beregeningssysteem aan te sluiten op het internet, kunt u uw tuin sproeien door middel van een tikje op uw mobiele telefoon. Vanaf de bank, vanaf uw werk of vanaf uw vakantieadres? Geen probleem!

Het is via de app mogelijk om individuele circuits afzonderlijk af te stellen. Ook kan het Rainbird beregeningssysteem informatie van weerstations in de buurt ophalen. Zodoende kunnen de looptijden van uw beregening aangepast worden zodat u uw tuin niet onnodig voorziet van water. Dit kan een waterbesparing tot 30% opleveren.

Uw verlichting aansluiten op het internet

Ook is het mogelijk de In-Lite verlichting in uw tuin aan te sluiten op het internet. Door middel van een app kunt u vervolgens te allen tijde uw verlichting aan of uitzetten. Zo kunt u te allen tijde genieten van een mooi verlichte tuin.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden om uw tuin aan te sluiten op het internet en zodoende altijd controle te hebben over uw tuin? Neem contact met ons op, onze specialisten staan klaar om uw tuin online te krijgen!

Automatische beregening tuin

Vooral in de droge seizoenen is het beregening van cruciaal belang om uw tuin in goede staat te houden. Wanneer uw planten onvoldoende water krijgen worden ze zwak, vatbaarder voor ziektes en kunnen ze uiteindelijk dood gaan. Daarnaast is het van belang dat uw planten op de juiste momenten van de dag voorzien worden van water. Omdat planten 's avonds geen water opnemen gaat zeker 40% van het water verloren. Ook om schimmels en slakken uit de tuin te houden, is het aan te raden dat de planten droog de nacht in gaan.